İletişim Başkanlığı'ndan Kürecik radar üssü açıklaması

İletişim Başkanlığı, "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan Kürecik radar üssüne ilişkin iddialar doğru değildir." açıklaması yaptı.
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Malatya'da yer alan Kürecik radar üssü, tamamen ulusal güvenliğimiz gereği kurulmuş olup NATO müttefiki ülkelerin halklarının, topraklarının ve kuvvetlerinin korunmasını amaçlamaktadır.
Bu radar sisteminden elde edilen bilgiler, NATO'nun mevcut prosedürleri çerçevesinde müttefiklerle ittifakın savunmasına yönelik paylaşılmakta ve kullanılmaktadır.
Radar bilgilerinin israil gibi NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı da söz konusu değildir." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman'da durdurulan şüpheli araçta Afganistan uyruklu 7 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı yaptığı değerlendirilen araç sürücüsü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Ülke genelinde 27 bini aşkın personelin katıldığı denetimlerde 32 göçmen kaçakçısı ve 572 düzensiz göçmen gözaltına alındı.
Meteoroloji, kuzeydoğu ve iç bölgelerde yerel gök gürültülü sağanak yağışlara karşı uyarırken, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceğini açıkladı.
Şarköy'deki yangın Gelibolu'ya kadar ulaştı, Altıeylül ve Savaştepe'de alevlerle mücadele sürüyor. Dumandan etkilenen 22 kişi, hastanede tedavi altına alındı.