İnternet yayınlarına yönelik denetim açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, internet üzerinde yapılan televizyon yayınlarına yönelik denetime ilişkin düzenlemenin sansür olarak yorumlanmaması gerektiğini bildirdi.
Youtube ve Netflix gibi internet üzerinden yayın yapan lisanslı kuruluşların yayın yapabilmek için Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK) ilave bir lisans almak zorunda oldukları yönünde açıklamalar basında yer almıştı.
Konuyla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, internet üzerinde yapılan televizyon yayınlarına yönelik denetime ilişkin düzenlemenin sansür olarak yorumlanmaması gerektiğini söyledi.
Televizyon yayıncılığında normal olan şeylerin internet yayıncılığında da geçerli olmasının hedeflendiğini bildiren Arslan, "Bugün televizyonlarda sansür mü var? Her program yayınlanabiliyor. Herkes hakkaniyet ölçüleri içinde, ülkemizin ve insanımızın değer yargıları ölçüsü çerçevesinde yayınlarını yapıyor. Hiçbir şekilde hiçbirinin yayını önlenmiyor. Ahlaki değerler var, müstehcenlik var. Düzenlemenin amacı, televizyon dışındaki yayınlarda yanlışlıkların engellenmesi, yanlışlıklara müdahale edilmesidir. RTÜK ve BTK gerekli işlemleri yapıyor. İnternet üzerinde yapılan televizyon yayınlarında da bu tip sınırlamalarla işimizi yapacağız." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'deki ateşkes anlaşmasına ilişkin, "Filistinli kardeşlerimizin istikbali için bu süreci sabırla, basiretle, dirayetle ve suhuletle yönetmeye gayret edeceğiz." dedi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kahverengi kokarca zararlısıyla mücadele kapsamında 631 noktada, 1 milyondan fazla hanede ilaçlama gerçekleştirdiklerini bildirdi.
Gazze'deki soykırıma, katliama duyarsız kalmayan Müslüman halk, ateşkes sürecinin yaşandığı bugünlerde Gazze'nin, Gazzelilerin ayağa kalkabilmesi için örnek yardım kampanyaları düzenliyor.
Peygamber Sevdalıları Malatya Derneği tarafından, Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken PKK/HDP'liler tarafından 11 yıl önce katledilen Şehit Yasin Börü ve dava arkadaşları için anma programı düzenlendi.