İstanbul'da iki otel mühürlendi: Çok sayıda işletmeye cezai işlem yapıldı
İstanbul'ın Beyoğlu ilçesinde polis elikleri tarafından kamu düzeni ve genel ahlakın korunmasına yönelik kapsamlı bir denetim gerçekleştirildi.
İnsansız hava araçlarının da (dron) kullanıldığı denetimler sırasında, sokak aralarında fuhuş pazarlığı yaptığı belirlenen şahıslar havadan tespit edildi. Bu kapsamda fuhuşa yer temin etmek ve aracılık yapmakla suçlanan 4 kişi hakkında yasal süreç başlatıldı. Ayrıca çevreyi rahatsız eden ve genel ahlak kurallarına aykırı hareket eden 27 kişiye idari işlem uygulandı.
Denetimler neticesinde ruhsatsız işletildiği belirlenen 2 otel ile 2 eğlence mekanı faaliyetten menedilerek mühürlendi.
Saha taramaları sırasında toplam bin 737 kişinin kimlik (GBT) sorgulaması yapıldı.
Kontrollerde arama kaydı bulunan 3 şüpheli ile 2 düzensiz göçmen yakalanarak gözaltına alındı. Çevredekileri rahatsız ettiği tespit edilen 12 kişiye idari yaptırım uygulanırken, üzerlerinde uyuşturucu madde bulunan 3 kişi hakkında da adli işlem başlatıldı.
Bölgedeki 25 eğlence merkezi, 5 otel ve 2 ayrı binadaki işletmelerin denetlendiği uygulamada; kapalı alanda tütün kullanımı, ruhsat dışı faaliyet, sigortasız personel çalıştırma, sorumlu müdür belgesi eksikliği ve dışarıya ses yayını yapma gibi ihlaller saptandı.
Mevzuata aykırı hareket ettiği belirlenen toplam 17 işletmeye idari para cezası kesildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yurt genelinde kavurucu sıcaklar yerini serin ve yağışlı havaya bırakırken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) son değerlendirmelerini paylaştı. 14 il için "sarı kodlu" alarm verilerek kuvvetli sağanak yağış ve olumsuz hava koşullarına karşı uyarı yapıldı.
Hatay'dan Giresun'a gitmek üzere yola çıkan bir yolcu otobüsü, Adana'da kontrolden çıkarak otogar alt geçidinin girişindeki duvara ve yön tabelası direğine çarptı. Kazada 11 kişi yaralandı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde etkili olması beklenen yeni hava durumu raporunu yayımladı.