Jandarmada atama ve terfiler belli oldu
Jandarma Genel Komutanlığı, 2022 yılı atama ve terfileri Resmi Gazete'de yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, 2 tümgeneral korgeneralliğe, 16 tuğgeneral tümgeneralliğe, 14 albay ise tuğgeneralliğe terfi etti.
10'u general olmak üzere 37 il jandarma komutanının görev yerleri değişirken, 11 general ve 14 albay emekliliğe sevk edildi.
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ise görevine devam ediyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merz ile düzenledikleri ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Almanya, Türkiye’nin Avrupa’daki en büyük ticaret ortağı. 50 milyar dolara ulaşan ticaret hacmimizi yakın vadede 60 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.
Eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için verilen süre yarın sona eriyor. Konya İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, sürücüleri mağduriyet yaşamamaları için uyardı.
2025 yılı tarımsal örgüt değerlendirmesinde Konya, 141 örgüt arasından 18 tarımsal örgütle Türkiye birincisi oldu.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Komisyon, örgütün kendisini tasfiye ettiği, ülkemizin güvenlik birimleri tarafından tespit ve tescil edildikten sonra gerçekleştirilmek üzere atılacak olan adımları belirleyen bir çerçeveyi Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'na sunacaktır.” dedi.