Kedisi ağaçta mahsur kalınca Vali’den yardım istedi
Gaziantep'te ağaçta mahsur kalan kedisi için istediği yardımları alamayınca sosyal medyadan Vali Davut Gül’e mesaj atarak kedisinin kurtarılmasını isteyen öğrencinin kedisi kurtarıldı.
Gaziantep’te, sokak hayvanları için yaptıklarıyla örnek olan 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi Azra Bağcı, ağaçta mahsur kalan kedisini kendi imkânlarıyla kurtarmayınca sosyal medyadan Vali Davut Gül’den kedisi için yardım istedi.
Vali Gül’ün talimatı sonrasında itfaiye ekipleri kediyi kurtararak hayvan dostu Azra’ya teslim etti. En büyük hayalinin kedi evi kurmak olduğunu ifade eden Azra Bağcı, örnek bir hayvan sever olarak gerek okulunda gerek çevresinde birçok insana hayvan sevgisini aşılamaya çalışan ve hayvanlara yönelik yaptığı örnek projelerle adından sıkça söz ettiren başarılı bir öğrenci.
Hafta sonu kedisinin evin hemen yanında bulunan bir ağaca çıkması ve iki gün boyunca da aşağıya inememesi küçük Azra’yı kaygılandırır ve çalmadık kapı bırakmaz. Küçük Azra, sonunda çareyi ise hazırladığı video klip ile Vali Gül’e sosyal medya üzerinden göndermekte bulur.
Küçük Azra mesajında, "Vali amca 6 aylık kedimiz ağaçta mahsur kaldı ve iki gündür ağaçta. Herkesten yardım istedik ama 'yapamayız' diyorlar. Sizden yardım bekliyoruz" diye seslendi.
Vali Gül ise "İnşallah kurtarırız kedini" diye yanıtını vererek sosyal medyadan gelen yardım çağrısına yanıt vererek kedinin kurtarılması için itfaiye müdürlüğüne talimat verdi. İtfaiye ekipleri kısa sürede kediyi kurtararak sahibi küçük Azra’ya teslim etti.
En büyük hayali sokak hayvanlarının sağlıklı beslenme ve barınması olan Azra, biriktirdiği harçlıkları ve çevresinden temin ettiği yardımlarla mahallede bulunan kedi ve köpeklerin yanı sıra birçok hayvana da yardım etmeye çalışıyor.
Hayvanlara karşı duyarlılığı ve gösterdiği fedakârlığın diğer insanlara da örnek olmasını isteyen Azra mahallede bir kedi evi yapmak için kolları şimdiden sıvadı. Vali Davut Gül’le görüşerek bu konudaki projelerini Vali Gül’le paylaşmak isteyen Azra Gaziantep’e model olacak bir kedi evi yapmanın da en büyük hayali olduğunu sözlerine ekledi.
Kedisinin kurtarılmasına katkı sağlayan Vali Gül’e çok teşekkür eden Azra, "Benim en büyük hayalim evimin yanına büyük bir kedi evi yapılmasıdır. Bütün kediler gelsin ve tüm ihtiyaçlarını bu kedi evinde karşılayabilsin. Ben de bunun tüm sorumluluğunu almaya hazırım." dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dini değerlere yönelik alaycı ifadeleriyle büyük tepki çeken sözde komedyen Deniz Göktaş'ın salıverilmesine hükmedildi.
Lübnan Hizbullahı'nın simge ismi Hasan Nasrallah'ın, işgalci siyonist rejim tarafından düzenlenen suikast sonucu şehit olmasının üzerinden iki yıl geçti.
Sosyal medya hesabından "Çok önemli bir bakan cuma günü istifa edecek." paylaşımı yapan Ali Tarakcı hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltı işlemi gerçekleştirildi. Tarakcı'nın adresinde arama yapılarak dijital materyallerine el konuldu.
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 11 öğrencinin yaralandığı okul önündeki silahlı saldırıya ilişkin gözaltına alınan 10 şüpheliden saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen H.O. ile aile fertlerinin de aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklandı. 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.