Köy yolları için alternatif yol yapım çalışmaları
Ilısu Barajı’nın su tutmamaya başlamasıyla birlikte su altında kalan köy yolları için alternatif yeni yol yapım çalışmaları masaya yatırıldı.
Siirt Valisi Ali Fuat Atik ve Ak Parti Siirt Milletvekilli Osman Ören, Ilısu Barajı'nın altında kalacak köy yolları için alternatif yeni yol yapım çalışmalarının sorunlarını Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın'a iletti.
Yeni yol güzergâhı üzerinde incelemelerde bulunduklarını belirten Vali Atik, vatandaşların ve köy muhtarlarımızın da görüşleri alınarak, yapımına başlanan yeni köy grup yollarının yeniden revize edilerek, tünel ve bazı bölümlerde viyadük yapılmasının merkeze olan mesafeleri kısaltılacağı gibi yol kalitesini de artıracağını ifade etti.
Alternatif yeni yol yapımı ile ilgili taleplerin DSİ Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirilerek, gerekli revizelerin yapılacağını dile getiren Atik, yapılan projeye destek verileceğini sözlerine ekledi.
Vatandaşların hizmetin en güzeline layık olduğunu belirten Ak Parti Siirt Milletvekilli Osman Ören, Bakanlıklar nezdinde ilin gelişimi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti.
Ören, DSİ Genel Müdürü Aydın’ın taleplerin karşılanması noktasında gösterdiği yakın ilgiye ve desteğe teşekkür etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Siirt İl sınırları içinde Ilısu Barajı ve HES Gölet’i altında kalacak köy yollarının rölekasyonu yapım işinin hızlı ve etkin bir şekilde sonuçlanması için gerekli desteğin imkânlar dâhilinde sağlanacağını belitti. (Murat Orhan-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Son günlerde sapkın akımlara karşı yapılan operasyonlar sonrası DEM Parti vekilleri, bu grupları savunmaya devam ediyor. Aile karşıtlığı ile bilinen DEM Parti İstanbul Vekili Kezban Konukçu Kok, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla kamuoyunun tepkisini çekiyor.
Dini değerlere yönelik alaycı ifadeleriyle büyük tepki çeken sözde komedyen Deniz Göktaş'ın salıverilmesine hükmedildi.
Lübnan Hizbullahı'nın simge ismi Hasan Nasrallah'ın, işgalci siyonist rejim tarafından düzenlenen suikast sonucu şehit olmasının üzerinden iki yıl geçti.
Sosyal medya hesabından "Çok önemli bir bakan cuma günü istifa edecek." paylaşımı yapan Ali Tarakcı hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltı işlemi gerçekleştirildi. Tarakcı'nın adresinde arama yapılarak dijital materyallerine el konuldu.