"Küçükbaş hayvan yetiştiricileri birçok sorun yaşıyor"

Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin, yem fiyatlarının pahalılığı ve mera alanları sorunu başta olmak üzere birçok sorun yaşadığını söyledi.
Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, yeni yönetimiyle birlikte Yavuzeli ilçesinde hayvan yetiştiricileri ile bir araya geldi.
Yavuzeli İlçe Tarım ve Orman Bakanlığı Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda Türkman, hayata geçirecekleri ve geçirmeyi amaçladıkları projelerini anlattı.
Türkman, "Zor şartlarda üretim yapmaya çalışan küçükbaş hayvan yetiştiricilerimizin sorunlarını çözebilmek ve yetkili mercilere ulaştırabilmek için çaba sarf edeceğiz." dedi.
Toplantıya katılan küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin, kendilerine ilettiği sorunlarla ilgili de bilgi veren Türkman, "Hayvan yetiştiricileri; yem fiyatlarının pahalılığını, mera alanlarının ellerinden alınması sorununu, bakanlığın vermiş olduğu desteklemelerin arttırılması gerektiğini, bu desteklemelerin haziran ayında değil de ocak-şubat ayı içerisinde ödenmesini, çobanların sigorta sorunları olduğunu, artık genç nüfusun köyde durmak istemediğini, çobanlara kız verilmediğini, yaylara gidişlerde zorluk yaşadıklarını, yayla bulamadıklarını, sütün para etmediğini, ithalat yüzünden hayvanların para etmediğini, dolayısıyla para kazanamadıklarını dile getirdiler." diye belirtti.
Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü Yardımcısı Nihat Deme ise "Yeni seçilen birlik yönetimini tebrik ederim. Birlik yönetimi ile işbirliği yaparak sorunlarınızın çözümünde beraber mücadele edeceğiz ve beraber proje üreteceğiz. Meralar ile ilgili yapılan haksızlıkların da biz takipçisiyiz. Birçoğu hakkında mahkeme kararları kesinleşti ve gerekli cezalar verildi, verilmeye devam ediyor." şeklinde konuştu.
Toplantıya, Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü Yardımcısı Nihat Deme, Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, Şube Müdürü Bedir Katrancı, Yavuzeli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gürbüz katıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Peygamber Sevdalıları Malatya Derneği tarafından, Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken PKK/HDP'liler tarafından 11 yıl önce katledilen Şehit Yasin Börü ve dava arkadaşları için anma programı düzenlendi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ekim ayının “Afetler ve Dayanıklılık Ayı” ilan edilmesi kapsamında, bugün Türkiye genelindeki tüm okullarda eş zamanlı tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Niyet ettim tesettüre Emrin başım üstüne" programı gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ateşkes anlaşmasıyla her şeyin bitmediğine işaret ederek, " Öncelikle israilin attığı imzanın arkasında durması temin edilmelidir. İkincisi, Gazze'nin yeniden süratle ayağa kaldırılmasıdır." dedi.