Memur Sen’den evlenme yardımı teklifi

Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanlarını temsil eden Memur Sen’in teklifleri arasında, kendisi veya çocukları evlenecek kamu çalışanlarına “Evlenme Yardımı Ödeneği” bulunuyor.
Nisan ayında kabul edilen torba yasa ile yürürlüğe giren Çeyiz Yardımının ardından Memur-Sen, kamu çalışanlarına evlenme yardımı ödeneğini Toplu Sözleşme masasına taşıdı. Aile Yardımı, Doğum Yardımı, Kreş Yardımı ödeneklerinin artırılmasını teklif eden Memur-Sen'in önerileri arasında kendisi veya çocukları evlenecek olanlara Evlenme Yardımı ödeneği de var.
Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanlarını temsil eden Memur-Sen'in talepleri arasında yer alan evlendirme yardımı ödeneği için 3 Bin 946 TL talep ediliyor.
Aile kurumunun oluşturulmasına ilk adımına yönelik devlet desteğinin önemine dikkat çeken Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Hükümetin çeyiz yardımı düzenlemesi ile evlenecek gençlere yönelik politikalarını olumlu buluyor ve destekliyoruz. Hükümetin bu yaklaşımı nedeniyle kamu çalışanlarının kendileri ve çocukları için sunduğumuz teklifi de kabul edeceğini düşünüyoruz. Teklifimiz kabul edilirse evlenecek kamu çalışanlarına en yüksek devlet memuru aylığının 5 katı yani bu gün için 3 bin 946 TL ödenecek. Çocuklarının evlilikleri halinde memura ödenmesini istediğimiz miktar ise bu gün için 1,578 TL olan en yüksek devlet memuru aylığının 2 katı tutarında olacak" ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde aşırı hız yapan sürücüyü uyardığı için, çocukların önünde bir babanın darp edilmesine ilişkin sürücü hakkında gözaltı kararı verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgal rejiminin saldırısı dolayısıyla toplanan Katar'daki zirvede, işgalci rejimin güçlü bir tepki ve yaptırımla muhatap olmadan kısa vadede durmayacağını belirterek, "Artık bazı alanlarda kendi kendine yeter seviyeye ulaşmamız şarttır. Bunların başında caydırıcı bir savunma sanayi ve kalkınma geliyor." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Katar'ın başkenti Doha'ya ulaştı.Ö
HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Zehra Çiftçi, 14 Eylül 1999’da üniversitelerde başörtüsüne getirilen yasağın yıl dönümünde yaptığı açıklamada, başörtüsü özgürlüğünün anayasal teminat altına alınması çağrısında bulundu.