Meteorolojiden 4 il için acil kodlu sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü acil uyarı koduyla İzmir, Manisa, Balıkesir ve Çanakkale için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, meteoroloji uydusu ve radarından alınan verilerle yapılan analiz sonucunda önümüzdeki 6 saat içinde İzmir, Manisa, Balıkesir ve Çanakkale için gök gürültülü sağanak yağış beklendiği uyarısında bulundu.
Meteorolojiden yapılan uyarıda, "İzmir il genelinde, Manisa'nın merkez çevreleri (Saruhanlı, Turgutlu) ve kuzey ilçelerinde (Soma, Kırkağaç, Akhisar), Balıkesir'in iç kesimlerinde (Merkez, Balya, İvrindi, Savaştepe, Sındırgı, Bigadiç, Dursunbey, Kepsut) ve Çanakkale'nin iç kesimlerinde (Ayvacık, Ezine, Bayramiç, Çan, Yenice, Biga) kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışla birlikte yerel dolu yağışı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ani sel, ulaşımda aksamalar, yıldırım, dolu yağışı v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.
Sağanak yağışların söz konusu iller için bugün 18.30'da sona ereceğini tahmin edildiği belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
TBMM’de kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 11. toplantısına katılan İTTİHADUL ULEMA Başkan Yardımcısı Mehmet Beşir Şimşek, süreçle ilgili geçmişte yaşanan hataları ve tespitlerini paylaşması sırasında yaşanan sataşmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.
TBMM'de Terörsüz Türkiye süreci kapsamındaki Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 11. Toplantısına katılan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Beşir Şimşek, Türkiye’nin; gelecek yüzyılı birlik ve kardeşlik temelinde inşa edebilmesinin yolunun Kürt Meselesi de dahil, bütün meselelerin hak, adalet ve kardeşlik temelinde çözümünden geçtiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işgalci başbakan Binyamin Netanyahu'nun Kudüs'ü hedef alan açıklamalarına ilişkin, "Şimdi birileri çıkıyor güya bize laf atıyor, tarih dersi vermeye çalışıyor. Oysa biz, bize sataşanların daha iki, üç nesil önce geldiği topraklarda yüzyıllar boyunca hüküm sürdük, tüm cihana nizam verdik, adaletin kılıcı olduk." dedi.
Konya İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen geniş çaplı denetimlerde, çalıntı motosikletler ele geçirilirken çok sayıda araca da işlem yapıldı.