Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgâr uyarısı

Bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü yağışlar beklenirken, Marmara ve Ege'de rüzgârın saatte 60 kilometreye kadar çıkması bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde etkili olacak hava durumuna ilişkin yeni tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava beklenirken, birçok ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek.
Özellikle Marmara'nın doğusu, İç Anadolu (Konya ve Karaman hariç), Batı Karadeniz, Orta Karadeniz (Ordu hariç), Doğu Anadolu’nun batısı ile Edirne, Kırklareli, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Gümüşhane, Bayburt ve Erzurum çevrelerinde yağış bekleniyor. Bolu’nun doğusu, Karabük, Kastamonu ve Çankırı çevrelerinde ise yerel olarak kuvvetli sağanak yağışlar öngörülüyor.
Rüzgârın Marmara’nın güneyi ve Ege Bölgesi’nde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli şekilde (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
Sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın güneyi, Orta Karadeniz ve Akdeniz Bölgesi'nde ise pus ve yer yer sis bekleniyor.
Meteoroloji, hava sıcaklıklarının ülke genelinde artmaya devam edeceğini belirtti.
Bolu’nun doğusu, Karabük, Kastamonu ve Çankırı çevrelerinde beklenen yerel kuvvetli yağışlar nedeniyle sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiği bildirildi.
Marmara’nın güneyi ve Ege’de etkili olması beklenen kuvvetli rüzgâr nedeniyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi risklere karşı dikkatli olunması uyarısı yapıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, öğle saatlerinden itibaren İç Anadolu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli rüzgâr ve kısa süreli fırtına beklendiğini açıkladı.
Yağışların; Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Edirne, Kırklareli, Bursa, Bilecik, Kütahya, Ankara, Eskişehir, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.
Ankara Emniyet Müdürlüğü, "Üniversiteler Arası 4. Yol Bisikleti Yarışı" etkinliği dolayısıyla bazı yolların araç trafiğine kapatılacağını duyurdu.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 4-5 yıl önce kendisine suikast girişiminde bulunulduğunu belirterek, "Ağır arsenik ve cıva verildim. Bir yerde olmuş, sonra tahlillerde ortaya çıktı." dedi.