‘Nüfus cüzdanı’ yerine’ kimlik kartı’ ifadesi kullanılacak

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen kanun maddesine göre, Nüfus Hizmetleri Kanununda yer alan "nüfus cüzdanı" ibareleri "kimlik kartı" şeklinde değiştiriliyor.
TBMM Genel Kurulunda, Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hakkında Kararnamlerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının 1. Bölümündeki 10 madde kabul edildi. Kanun Tasarıyla, Nüfus Hizmetleri Kanununda yer alan "nüfus cüzdanı" ibareleri "kimlik kartı" şeklinde değiştirilirken, aile kütüklerinde yer alacak bilgilere de "biyometrik veri" ilave ediliyor. Buna göre artık kayıtlar sadece elektronik ortamda tutulacak.
Kimliğini kaybedenler 30 TL ödeyecek
Kanun Tasarısı, Değerli Kağıtlar Kanunu'nda da değişiklik ön görüyor. Buna göre, kanuni bildirim süresi dışında doğum ve değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 15'er TL, Türkiye kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için ise 30 TL ödenecek. 3
öte yandan 1 Aralık 2016'ya kadar verilen nüfus cüzdanlarından da 8 TL kağıt bedeli alınacağı belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nasıl 15 Temmuz direnişi ile darbecilere meydanları dar ettiysek, inşallah, darbe anayasası utancından da bu milleti mutlaka kurtaracağız.” dedi.
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde 3,6 büyüklüğünden bir deprem meydana geldi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Her ne kadar kimileri rahatsız olsa da son dönemde yürütülen tahkikatları gayet olumlu karşılıyoruz. Türkiye'yi safrasındaki taşlardan kurtaracak her adımın kazananı ülkemiz, milletimiz ve şüphesiz demokrasimiz olacaktır." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’in de katılımlarıyla yarın Bakü'de düzenlenecek Türkiye-Azerbaycan-Pakistan Üçlü Zirvesi’nin toplantısına katılacak.