"Oğlumu HDP’ye kurban etmeyeceğim"
Çocuğu dağa kaçırıldığı için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan Fatma Bingöl, oğlunu HDP’ye kurban etmeyeceğini söyledi.
Çocukları dağa kaçırılan 56 ailenin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki evlat nöbeti 76’ncı gününde devam ediyor.
Kandırılarak dağa kaçırılan oğlu Tuncay Bingöl için evlat nöbetine devam eden anne Fatma Bingöl, çocuğunu HDP’ye kurban etmeyeceğini ifade etti.
Evlatlarını kolay büyütmediğini belirten anne Bingöl, "Ben evlatlarımı kolay büyütmedim. Çocuklarımızı elimizden alıp ciğerlerimizi yaktılar. Burada kaçırılan çocuğum için çabalıyorum. Ölünceye kadar çocuğumu bekleyeceğim." dedi.
Bingöl, "Tuncay’ı HDP’ye yem ve kurban etmeyeceğim. Oğlumu onlara kurban olsun diye büyütmedim. 5 senedir onun hasretiyle yanıyorum. Diğer çocuklarım ağladığımı görüp üzülmesinler diye 5 senedir köşe bucakta ağlıyorum. Kimsenin bunu bize yaşatmasına hakkı yok. Evlatlarımızı kurşun sıksın diye büyütmedik. Tuncay karıncayı incitemeyen bir çocuktu." ifadelerini kullandı. (Gıyasettin Tetik-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sosyal medya hesabından "Çok önemli bir bakan cuma günü istifa edecek." paylaşımı yapan Ali Tarakcı hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltı işlemi gerçekleştirildi. Tarakcı'nın adresinde arama yapılarak dijital materyallerine el konuldu.
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 11 öğrencinin yaralandığı okul önündeki silahlı saldırıya ilişkin gözaltına alınan 10 şüpheliden saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen H.O. ile aile fertlerinin de aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklandı. 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Türkiye, siyonist rejimin sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'ye yönelik ifadelerini reddederek, Gazze'deki saldırılar ve bölgedeki politikalarının propaganda yoluyla gizlenemeyeceğini bildirdi.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Manisa'da yaralanan 11 öğrenciden 3'ünün yoğun bakımda tedavisinin sürdüğünü, 1 öğrencinin taburcu edildiğini, diğer 7 öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.