Önceki dönemde hangi belediyelere kayyum atanmıştı?
Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınmasıyla şu ana kadar kayyum atanan belediyeler merak konusu oldu.
PKK ve FETÖ'ye lojistik destek sağladığı belirtilen belediyelere İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atanmıştı.
İçişleri Bakanlığı, 31 Mart 2019 Mahalli İdare seçimlerinde göreve gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adanan Selçuk Mızraklı yerine Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin Büyükşehir Belediyesi Ahmet Türk'ün yerine Vali Mustafa Yaman ve Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Bedia Özgökçe Ertan yerine Vali Mehmet Emin Bilmez'in görevlendirdiğini açıkladı.
Yerel seçimlerden öncede 28 belediye başkanının suça karıştığı ve PKK ile FETÖ'ye lojistik destek sağladığı gerekçesiyle kayyum atanmıştı.
Kayyum ne demek, hangi durumlar kayyum ataması yapılır?
Kayyum hukuki anlamda; "Belli bir malın yönetilmesi veya belli bir işin yapılması için görevlendirilen kimse" anlamına gelir.
Kayyum'un hukuki anlamda uygulaması ise şöyle: Kayyum da vasi gibi vesayet organlarından birisidir. Ancak vasi vesayet altındaki kimsenin hem kendisini gözetlemek hem de mal varlığını yönetmek ve hukuki işlemlerde onu temsil etmek üzere atandığı halde, kayyum sadece belirli işleri görmek veya mal varlığını yönetmek için görevlendirilir.
Kayyum genellikle; Usülsüzlük yapılan özel kurumlara, şirketlere, devletin el koyduktan sonra atadığı yöneticidir.
İşte daha önce kayyum atanan belediyelerin listesi
Adana Pozantı Belediyesi, Ağrı Diyadin Belediyesi, Batman Belediyesi, Batman Beşiri Belediyesi, Batman Gercüş Belediyesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Silvan Belediyesi, Diyarbakır Sur Belediyesi, Erzurum Aşkale Belediyesi, Erzurum Hınıs Belediyesi, Giresun Çamoluk Belediyesi, Iğdır Tuzluca Belediyesi, Konya Ilgın Belediyesi, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin Dargeçit Belediyesi, Mardin Derik Belediyesi, Mardin Mazıdağı Belediyesi, Mardin Nusaybin Belediyesi, Muş Bulanık Belediyesi, Siirt Eruh Belediyesi, Şanlıurfa Suruç Belediyesi, Şırnak Cizre Belediyesi, Şırnak Silopi Belediyesi, Van Edremit Belediyesi, Van Erçiş Belediyesi, Van İpekyolu Belediyesi, Van Özalp Belediyesi, Batman Beşiri İkiköprü Belde Belediyesi, Iğdır Merkez Belde Hoşhaber Belediyesi ve Hakkari Belediyesi (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mersin Aile Platformu Başkanı Said Yılmaz, cinsel sapkın grupların bütün taarruzunu sosyal ve dijital ortamlarda gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, cinsel sapkınlıkların dijital mecraların yanı sıra sinema, moda, sanat ve spor gibi alanlarda da yer aldığını belirtti.
İzmir’de 1 Eylül’de başlayan yeni av sezonuyla birlikte balık tezgâhlarında hareketlilik yaşanıyor. Sardalya ve hamsinin kilogramı yaklaşık 150 TL’den, palamut ise büyüklüğüne göre 100 ila 150 TL arasında satışa sunuluyor.
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdi.
Diyarbakır-İstanbul seferini yapan yolcu otobüsünün Kuzey Marmara Otoyolu Işıklar Mahallesi'nde sefer halinde bariyere çarpması sonucu çıkan yangında 2 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.