Organize Sanayi Bölgesi camiye kavuşuyor

2000 yılından bu yana Adıyaman'da sanayiye yönelik üretim yapan Adıyaman Organize Sanayi Bölgesinde (ADOSAB) ibadet yapılacak bir caminin olmayışı, özellikle cuma günleri Müslümanların camiye ulaşma noktasında sıkıntıya neden oluyordu.
Yaklaşık 14 bin kişinin çalıştığı ADOSAB'da bugüne kadar cami olmayışı, Cuma namazı ve cemaatle namaz kılma noktasında sıkıntılara neden oluyordu.
ADOSAB Başkanı Kadir Çelenk, tamamlandığında 2 bin kişinin bir arada ibadet etmesine imkân sağlayacak olan caminin bitme aşamasına geldiğini belirterek, "Adıyaman'ın en güzel ve en prestijli camisi bitmek üzeredir. 2 bin kişinin ibadet etmesine imkân sağlayacak olan caminin minareleri ve dış kaplamaları bitmiş durumdadır. Caminin içerisindeki ince işçilik kalmış. Çalışmalar devam ediyor. 2 ay gibi kısa bir süre içerisinde camimizi ibadete açacağız inşallah." dedi.
Organize Sanayi Bölgesi Derneği'nin yapımını üstlendiği caminin, hayırsever vatandaşlar tarafından da desteklendiğini ifade eden Çelenk, "Bu camiyi biz ADOSAB olarak belirli bir yere getirdikten sonra, Fatma, Ramazan Dicle Vakfı tarafından yapımı devam etmektedir. Allah hayırlarını kabul etsin, kendilerine teşekkür ederim. Camimiz çok güzel oldu. İnşallah orada ibadetlerimizi yerine getirme bizlere de nasip olur." şeklinde konuştu. (Cemil Özdaş-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın konuşması uzadığı için toplantıdan ayrıldı' iddiası doğru değildir." açıklamasını yaptı.
Ankara'da, Anıt Caddesi'nde düzenlenecek etkinlik ile ilgili olarak saat 14.00'ten itibaren bazı yollar trafiğe kapatılacak.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Suriye'ye yönelik yaptırımların önemli bir bölümünün daha kaldırılmış olması olumlu bir gelişmedir." dedi.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Leman dergisinin aşağılık hakaretine ve buna sahip çıkan bazı TV kanallarına tepki göstererek, "Buradan yayıncılarımızı uyarıyoruz: RTÜK olarak bu yayınları sadece izlemekle kalmıyor, her birini titizlikle inceliyoruz. Kimsenin bu ülkenin inancına ve değerlerine hakaret etmesine izin vermeyeceğiz." dedi.