Rize’de 12 bin meyve fidanı dikilecek

Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü hazırlıkları kapsamında Rize Valiliği tarafından Rize’de dikilmesi planlanan 12 bin meyve fidanının dağıtımına başlanıldı.
Rize Valiliğinin başlatmış olduğu "Bizim Fidanlarımız" projesi kapsamında Valilik Ayder toplantı salonunda düzenlenen programda, Vali Ersin Yazıcı, İl Garnizon Komutanı J.Kd.Alb. İsmet Cansaran, Rize Belediye Başkan Vekili Mustafa Altay ve Emniyet Müdürü Adem Çakıcı şehit yakınlarına fidan dağıttı.
Vali Ersin Yazıcı, buradaki konuşmasında, ülke ve devlet olarak Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında Çanakkale'yi hatırlatacak etkinlikler yapmaya gayret edeceklerini söyledi.
Türkiye topraklarının kolay kazanılmadığını ifade eden Vali Ersin Yazıcı, "İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi 'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın'. Bu topraklar vatan olurken birçok insan şehit düştü. Bu toprakların nasıl vatan olduğunu gençlerimize bir şekilde anlatmamız lazım." dedi.
Vali Yazıcı, projeyi önce Çanakkale'de uygulamayı düşündüklerini belirterek, "Daha farklı projeler vardı. öyle olunca biz de ilimizde uygulayalım istedik. Çanakkale'deki her fidanımız için bu kentte bir fidanımız olsun. İlimizin dört bir yanına Çanakkale'deki şehitlerimizin adına 12 bin civarında meyve fidanı dikmiş olacağız. Bunun dışında çeşitli etkinliklerimiz gerçekleştirilecek" diye konuştu.
Vali Ersin Yazıcı, dikilecek fidanlar ile Çanakkale'de Vatanları için şehit düşen fidanların da yâd edileceğini belirtip, 18 Martta düzenlenecek programlar ile yaşadığımız toprakların nasıl vatan olduğunun toplumun her kesimine anlatılacağını belirtti.
Çanakkale'ye öğrenciler için geziler düzenleneceğini de belirten Vali Yazıcı, Çanakkale'yi yeni nesillere hatırlatmak amacıyla Rize'de böyle bir projeyi gerçekleştirdik, projeye destek veren paydaşlara da teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmanın ardından şehit ailelerine meyve fidanları dağıtılarak toplu fotoğraf çekildi. (İlyas Tunç-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Peygamber Sevdalıları Malatya Derneği tarafından, Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken PKK/HDP'liler tarafından 11 yıl önce katledilen Şehit Yasin Börü ve dava arkadaşları için anma programı düzenlendi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ekim ayının “Afetler ve Dayanıklılık Ayı” ilan edilmesi kapsamında, bugün Türkiye genelindeki tüm okullarda eş zamanlı tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Niyet ettim tesettüre Emrin başım üstüne" programı gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ateşkes anlaşmasıyla her şeyin bitmediğine işaret ederek, " Öncelikle israilin attığı imzanın arkasında durması temin edilmelidir. İkincisi, Gazze'nin yeniden süratle ayağa kaldırılmasıdır." dedi.