Şanlıurfa'da husumetli 2 aile barıştırıldı
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, Kaymakam Ömer Dereci ve kanaat önderlerinin girişimleri sonucu husumetli 2 aile barıştırıldı.
Geçtiğimiz günlerde, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinin eski Derik Caddesi'nde, Öztürk ve Sağ aileleri arasında çıkan kavgada 5 kişi yaralanmıştı.
2 aile arasında bulunan husumeti sonlandırmak için devreye giren Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci ve kanaat önderleri, aile büyükleriyle konuşarak aileleri bir araya getirmeyi başardı.
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Belediye Başkanı Salih Ekinci'nin de katkı sağladığı barış programında taraflar, ilçenin Yaban Kırsal Mahallesi Camii'nde bir araya gelerek barıştı.
Barış programına, Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, kanaat önderleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda konuşan Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci, 2 aile arasındaki husumetin sona ermesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bir daha böyle olayların yaşanmamasını temenni etti.
Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Kaymakam Ömer Dereci, barışta etkisi olan başta Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin olmak üzere, kanaat önderleri, Belediye Başkanı Salih Ekinci ve 2 aile büyüklerine teşekkür ederek, barışa el uzatan aile fertlerini tek tek tebrik etti. (Sabri Acet-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İzmir'de semt pazarlarında kurutmalık biber, patlıcan ve salçalık domates sezonu devam ederken, pazarcı esnafı ürünlere olan ilginin önceki yıllara göre azaldığını belirtti. Esnaf, sıcak havaların ürünlerin kurutulması açısından olumlu olduğunu ancak aşırı sıcakların tarladaki ürünlere zarar verebildiğini ifade etti.
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 2027-2029 Orta Vadeli Program'ın makroekonomik istikrarın güçlendirilmesi, enflasyonun kalıcı biçimde düşürülmesi ve sürdürülebilir sosyal refahın sağlanmasını amaçladığını bildirdi.
Mardin Aşiretler İstişare Meclisi, toplumun ileri gelenlerin katılımıyla üzerinde karara varılan 12 maddelik sonuç bildirgesi ve önemli tavsiyelerle sona erdi.
Bingöl'ün Genç ilçesinde Genç İstişare Meclisi tarafından düzenlenen "Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi" çalıştayı, sonuç bildirgesinin okunmasıyla sona erdi. Çalıştayda aile, bağımlılık, gençlik, toplumsal dayanışma, borçlanma, düğün masrafları ve toplumsal huzura ilişkin çok sayıda tavsiye ve ilke kararı alındı.