Seçmeni yönlendiren muhtara soruşturma
Mardin’de 24 Haziran seçimlerinde seçmenleri HDP’ye oy vermeye yönlendirirken kameralara yansıyan muhtar hakkında soruşturma açıldı.
Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Eşme Mahallesi'nde Mahalle Muhtarı Şükrü Gümüş’ün, 24 Haziran seçimlerinde seçmeni HDP’ye ve HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a oy vermeye yönlendirirken çekilen görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından soruşturma başlatıldı.
Muhtar Gümüş hakkında Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Seçim kanununa muhalefet” suçundan soruşturma açıldı.
Hatırlanacağı üzere; İLKHA kameralarına yansıyan görüntülerde Eşme Mahallesi Muhtarı Şükrü Gümüş sandıkta görevli olmamasına rağmen seçmenlerin elindeki oy pusulasını alarak, bazı parti isimlerini saydıktan sonra HDP’yi işaret ederek, “şuraya vereceksin” diyerek yönlendirdiği görülüyordu.
Basına yansıyan görüntüleri inceleyen savcılık, “Seçim kanununa muhalefet” suçundan muhtar hakkında soruşturma başlattı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merz ile düzenledikleri ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Almanya, Türkiye’nin Avrupa’daki en büyük ticaret ortağı. 50 milyar dolara ulaşan ticaret hacmimizi yakın vadede 60 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.
Eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için verilen süre yarın sona eriyor. Konya İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, sürücüleri mağduriyet yaşamamaları için uyardı.
2025 yılı tarımsal örgüt değerlendirmesinde Konya, 141 örgüt arasından 18 tarımsal örgütle Türkiye birincisi oldu.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Komisyon, örgütün kendisini tasfiye ettiği, ülkemizin güvenlik birimleri tarafından tespit ve tescil edildikten sonra gerçekleştirilmek üzere atılacak olan adımları belirleyen bir çerçeveyi Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'na sunacaktır.” dedi.