Sivas Valisi Ayhan: “Meydana gelen selde can kaybının olmaması sevindirici”

Gemerek ilçesinde etkili olan dolu yağış yerini sağanak yağışa bıraktı. Cadde ve sokaklar, derelerin taşması sonucu sel sularına teslim oldu.
Sel nedeniyle Sivas-Kayseri Karayolu bir süreliğine trafiğe kapatıldı. Yağışların durmasının ardında belediye ekipleri, cadde ve sokaklarda temizlik çalışmasına başladı.
Sosyal medya Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunan Sivas Valisi Salih Ayhan, Gemerek ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası meydana gelen selde can kaybının olmaması sevindirici olduğunu söyledi.
Ayhan, “Gemerek'te etkili olan yağmur ve dolu yağışının ardından tüm ekiplerimiz hızlı bir şekilde sevk edilmiş olup, meydana gelen sel nedeniyle can kaybının olmaması sevindiricidir. Zarar gören esnaflarımız ve vatandaşlarımızın yaraları en kısa sürede sarılacaktır.” dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kaymakamlar Kurası Töreni'nde yaptığı konuşmada, kaymakam adaylarına hitaben, "Bu iş dikkat ve rikkat ister. Samimiyet ve adanmışlık gerektirir. Bu işi dört duvar arasına hapsolup mesai saatleriyle sınırlı kalarak yerine getiremezsiniz." dedi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı 2025 ‘su yılı’ raporuna göre, Türkiye son yarım asrın en ciddi kuraklık dönemlerinden birini geçiriyor.
Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'de inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki ilk reaktörün gelecek yıl devreye alınmasının planlandığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'deki ateşkes anlaşmasına ilişkin, "Filistinli kardeşlerimizin istikbali için bu süreci sabırla, basiretle, dirayetle ve suhuletle yönetmeye gayret edeceğiz." dedi.