"Sosyal medyadan kurtulup kitap okumaya yönelmeliyiz"

Gaziantep’te düzenlenen kitap fuarına katılan İlahiyatçı-Yazar İsmail Mutlu, günümüzde artan sosyal medya kullanımının insanları kitap okumaktan alıkoyduğunu belirterek, insanların kitap okumaya yönelmesi gerektiğini söyledi.
Günümüzde kitap okuma alışkanlığının yerini sosyal medyanın aldığını ve bunun ise toplum üzerinde olumsuz sonuçlar doğurduğunu ifade eden İlahiyatçı-Yazar İsmail Mutlu, insanların kitap okumak için biraz rahatlığından fedakârlık yapmaları gerektiğini belirtti.
İlahiyatçı-Yazar İsmail Mutlu, toplumda her geçen gün azalan kitap okuma alışkanlığı ile ilgili İLKHA'ya konuştu. Mutlu, şartlar ne olursa olsun mutlaka kitap okumaya zaman ayrılması gerektiğini vurguladı.
34 yıldır Türkiye'nin çeşitli illerinde düzenlenen kitap fuarlarına katıldığını belirten Mutlu, "Gaziantep kitap fuarı bir ilk oldu. Daha Antep'te kermeslere katılarak kitap imzalamaya gelmiştim. öncelikle kitap okuma oranlarının artması için kitap fuarlarının düzenlenmesi lazım. Biz Antep'te fuar olmasını çok istedik. Hatta peşine çok düştük. Buraya kalabalık bir insan topluluğu geliyor. Eğer fuar olmasaydı, bu insanlar bu kadar kitap almazlardı. Antep'in kitap okuma oranlarına göre kıyasladığımızda memnun kaldık."dedi.
"Sosyal medyadaki bilgiler güvenilir değil"
Kitap okuma oranlarının artırılmasında fuarların büyük bir katkısı olduğuna işaret eden Mutlu, "Böyle vesileler insanları kitap okumaya çekiyor. Bu fuarlara ağırlık vermek ve iyi tanıtmak lazımdır. İnsanlar sosyal medyadan kurtulup kitap okusun. Kitabın yerini sosyal medya almıyor. Sosyal medyadaki bilgiler güvenilir değil. Kitaptaki bilgiler daha sağlıklıdır. Yayıncılar kitap olarak ticarete yöneldiğinden okuyucuda bir huzursuzluk başlıyor. Bu da bizlerin bir dezavantajıdır. Bu konularda okuma oranını azaltıyor. Sosyal faaliyetlere önem vermek gerekir." değerlendirmesinde bulundu.
"Kitaptaki bilginin yerini sosyal medya veya televizyon tutmuyor"
İnsanların kitap okumak için biraz rahatlığından fedakârlık yapmaları gerektiğini belirten Mutlu, "Kitap okumak için biraz rahatlığından fedakârlık yapmak lazımdır. Kitaptaki bilginin yerini sosyal medya veya televizyon tutmuyor. Kitap eskiden beri vardı. Kitaptaki bilgiler daha derli toplu oluyor. Bir insan ben ‘okuyamam veya okuyamıyorum' dediğinde zaten okumaya bütün kapılarını kapatıyor. Bir sayfa veya iki sayfa da olsa kitap okumaya mutlak zaman ayrılmalıdır." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
FETÖ'nün 9 yıl önceki darbe girişimi sırasında okunarak Müslümanlara büyük moral kaynağı olan selalar, saat 00.13 itibarıyla Türkiye genelindeki 90 bin camide aynı anda yeniden okundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Anma Programı’nda yaptığı konuşmada, “FETÖ ile mücadelemiz hız kesmeden, aynı kararlılıkla devam edecek. Burada toprağa düşen kahramanların kanını asla yerde bırakmayacağız. Devletine ihanet edenler, milletine kurşun sıkanlar, ruhunu 1 dolara satan alçaklar bunun bedelini mutlaka ödeyecekler.” dedi.
Batman Valiliği tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin 9. yıl dönümünde Atatürk Parkı’nda düzenlenen anma programında; Kur'an tilaveti, sergi açılışı, ödül töreni ve mehteran gösterisi gerçekleştirildi. Vali Ekrem Canalp, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu tespit edilen yurt dışındaki üniversiteleri tanımama ve bu okullardan mezun olanlara denklik vermeme uygulaması kapsamında 41 üniversitenin kara listede bulunduğunu duyurdu.