Sulama hibeleri ödenmeye başlandı
2019 yılı 15'inci Etap Bireysel Sulama Sistemleri Hibe Desteği Programı kapsamında çiftçilere hibe tutarları ödenmeye başlandı.
2019 yılı 15'inci Etap Bireysel Sulama Sistemleri Hibe Desteği Programı kapsamında Diyarbakır'da hibe almaya hak kazanan çiftçilere hak ettikleri hibe tutarları ödemelerine 8 Kasım itibariyle start verildi.
Bireysel Sulama Sistemleri Hibe Desteği Programı kapsamında 2019 yılında Diyarbakır'da 274 yatırımcının projesi onaylanarak Bakanlık tarafından 10,4 milyon lira ödenek tahsis edildi.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile imzalanan hibe sözleşmesi kapsamında satın alınan sulama sistemlerinin tarlada montajını gerçekleştiren 264 çiftçiye, gerçekleştirilen kontrollerinin ardından hak ettikleri 9,6 milyon lira hibe desteği ödenmeye başlandı.
Bu yıl çiftçilere verilecek olan 9,6 milyon lira hibe ile 44 bin 247 dekarlık alan daha modern basınçlı sulama sistemlerine kavuşturulmuş olacak.
Diyarbakır'da 2006 yılından bu yana toplam bin 825 çiftçiye 50,7 milyon lira hibe ödemesi yapıldığı ve il genelinde 252 bin 565 dekar alan Modern Basınçlı Sulama Sistemleri ile sulanması sağlanmış olarak kayıtlara geçeceği ifade edildi. (Ramazan Zeren-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında başlangıçta 200 çifte destek sağlanmasının planlandığını, daha sonra bu sayının 300’e çıkarıldığını belirtti.
Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala İzmir’de kırtasiyelerde hareketlilik başladı. Kırtasiyeci esnafı, velilerin öğretmenler tarafından verilen listelere göre alışveriş yaptığını belirtirken, zincir marketlerin oluşturduğu rekabetten dert yandı.
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, "Birleşik Krallık, Fransa ve Kanada öncülüğünde 12 ülkenin, Batı Şeria'daki yasa dışı israil yerleşimleriyle bağlantılı ticari ve ekonomik faaliyetlere karşı aldığı karardan memnuniyet duyuyoruz." dedi.
İzmir'de semt pazarlarında kurutmalık biber, patlıcan ve salçalık domates sezonu devam ederken, pazarcı esnafı ürünlere olan ilginin önceki yıllara göre azaldığını belirtti. Esnaf, sıcak havaların ürünlerin kurutulması açısından olumlu olduğunu ancak aşırı sıcakların tarladaki ürünlere zarar verebildiğini ifade etti.