Suriye'de son 6 ayda 5 binden fazla sivil hayatını kaybetti

Suriye İnsan Hakları Ağı, bu yılın ilk 6 ayında bin 159'u çocuk, 742'si kadın olmak üzere toplamında 5 bin 381 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), 2017 yılının haziran ayına kadar Suriye'de iç savaştan bin 159'u çocuk, 742'si kadın olmak üzere toplamında 5 bin 381 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.
SNHR'nin Suriye'deki iç savaşla ilgili yayımladığı rapora göre, bu yılın ilk yarısında bin 159'su çocuk, 742'si kadın en az 5 bin 381 sivilin öldüğünü bildirdi.
Raporda, Esed ve ona bağlı destekçi gruplar, Rusya, ABD ve onun öncülüğündeki koalisyon güçleri, IŞİD ile PKK'nin çatışmalarında 5 bin 381 sivilin hayatını kaybettiği belirtildi.
Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin 2 bin 72 sivilin hayatını kaybettiği bunlardan 318'i çocuk ve 245'i de kadın olduğu ifade edildi. Raporda, IŞİD'in 180'i çocuk 94'ü kadın olmak üzere toplam 857 sivili katlettiği kaydedildi.
İşgalci ABD öncülüğündeki koalisyonunda bombardıman ve çatışmalarında, 291'i çocuk, 183'ü kadın olmak üzere bin 8 sivilin hayatını kaybettiği bilgisi verildi.
Raporda Rusya'nın saldırılarına da değinildi. Rus güçlerinin düzenlediği bombardımanlarda 209'u çocuk, 122'si kadın 641 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi. Raporda, askeri muhaliflerin rejim ve destekçileriyle girdiği çatışmalarda 35'i çocuk, 15'i kadın 128 sivilin hayatını kaybettiği ifade edildi.
PKK'nin işkenceyle sivilleri öldürüldüğü dikkat çekilen raporda, 31'i çocuk, 25'i kadın olmak üzere toplam 153 sivili katlettiği kaydedildi.
Faili bilinmeyen saldırılarda da 94'ü çocuk, 58'i kadın 522 sivilin hayatını kaybettiği ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ekim ayının “Afetler ve Dayanıklılık Ayı” ilan edilmesi kapsamında, bugün Türkiye genelindeki tüm okullarda eş zamanlı tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Niyet ettim tesettüre Emrin başım üstüne" programı gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ateşkes anlaşmasıyla her şeyin bitmediğine işaret ederek, " Öncelikle israilin attığı imzanın arkasında durması temin edilmelidir. İkincisi, Gazze'nin yeniden süratle ayağa kaldırılmasıdır." dedi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Suriye yönetimi karşı karşıya olduğu zorlu sınamaların üstesinden gelebilecek azim ve kararlılığa sahiptir. Suriye’nin güvenliğini, Türkiye’nin güvenliğinden ayrı görmüyoruz." dedi.