Suriye'ye geçmek isteyen PKK'liler sınırda yakalandı

Hatay sınırından Suriye Afrin'e geçmek isteyen 2 PKK'li yakalandı
Hatay'ın Hassa ilçesinde Suriye doğumlu 2 PKK'li, sınır hattından Afrin'e geçmek isterken yakalandığı belirtildi.
Edinilen bilgilere göre, Amanos Dağları'ndan inerek Suriye'nin Afrin şehrine geçmek isteyen 2 PKK'li düzenlenen operasyonla silahsız ve teçhizatsız olarak yakalandı.
Gözaltına alınan PKK'liler sorgulanmak üzere Jandarma Komutanlığına götürüldü. Gözaltına alınan zanlılar Suriye'nin Afrin bölgesine gitmek istediği öğrenildi.
Hatay Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, PKK'li olan şahısların Suriye doğumlu "Cemal" kod adlı A.M. ile "Ferhat" kod adlı R.A. olduğu bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Doç. Dr. Halil İbrahim Çelik, HÜDA PAR'ın anayasa çalıştayında yaptığı konuşmada, "Anayasa ve devlet bağlamında biz, öncelikle milletin manevi ve maddi imkânlarıyla bağlı bir eğitim sistemi kurgulamak zorundayız." dedi.
HÜDA PAR'ın anayasa çalıştayının sonuç bildirisinde, "Anayasanın başlangıç kısmı, manifesto niteliğinde yeniden kaleme alınmalıdır", "Yeni anayasa, herkesin kendisini eşit hissettiği ve ait hissedebileceği kapsayıcı bir vatandaşlık anlayışı üzerine inşa edilmelidir", "Hak ve adalet merkezli bir anlayışla hazırlanmalı", "Tüm siyasi parti temsilcilerinin yer aldığı bir Anayasa Uzlaşma Komisyonu kurulmalı" ifadeleri yer aldı.
Prof. Dr. Yasin Aktay, HÜDA PAR'ın anayasa çalıştayında yaptığı konuşmada, 1982 darbe anayasasına işaret ederek, "İlk 4 maddeye de dokunmayacaksan, niye o zahmete katlanıyorsun? İlk o maddeleri değiştirmediğimiz zaman, yapılacak hiçbir şeyin olmayacağını düşünüyorum." dedi.
İslam Hukukçusu Dr. Adnan Akalın, HÜDA PAR'ın anayasa çalıştayında yaptığı konuşmada, "Türkiye’nin yeni anayasasında, İslam’ın evrensel değerleri ile modern hukukun teknik araçları birleştirilerek bireyin hem hukuken hem ahlaken korunacağı güçlü bir çerçeve oluşturulmalıdır." dedi.