Toplumun inancına "savaş" açanlar mı toplumsal "barışı" sağlayacak?
HDP'ye yakın DİTAM tarafından Diyarbakır'da düzenlenen, basının da davet edildiği toplantıda Ramazan ayı göz ardı edilerek kameralar karşısında yiyecek ve içecek tüketilmesi toplumun inanç değerlerine büyük bir saygısızlık olarak nitelendirildi.
HDP'ye yakınlığıyla bilinen Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM) tarafından bu sabah saatlerinde Diyarbakır Merkez Sur ilçesindeki bir otelde "Toplumsal Barışın İnşasında STÖ'lerin Rolü- Güney Afrika Deneyimi" temalı bir program düzenlendi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı'nın da katıldığı programa yurt dışından sivil toplum örgüt temsilcileri de katıldı.
Güney Afrika’da on yıllarca süren kitlesel çatışmaların barışında hayati görev alan şahsiyetlerden Ulusal Parti Başmüzakereci, Anayasa Bakanı De Klerk ve Mandela Hükümetlerinde bakanlık yapmış Roelf Meyer ile Güney Afrika Ulusal Kongresi (ANC) Müzakerecisi, Senato Başkanı ve Anayasa İşleri Komitesi Üyesi Muhammed Bhabha konuk olarak toplantıya katılım gösterdi.
Tüm yerel ve ulusal basının davet edildiği toplantıda Ramazan ayı göz ardı edilerek kameraların karşısında yiyecek ve içecek ikramlarının yapılması ise toplumun inanç değerlerine saygısızlık olarak kayıtlara geçti.
DİTAM Başkanı Mehmet Vural ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya gibi kişilerin, sanki Ramazan ayında değilmiş gibi rahat tavırları dikkat çekti. Vural ve Kaya'nın, kameraların karşısında su içmeleri toplumun inanç ve değerleriyle barışık olmadıkları yorumlarını da beraberinde getirdi.
Müslüman ülkenin peygamberler ve sahabeler şehrinde, kurum temsilcileri olarak bu saygısız tavrı sergilemeleri tepkilere neden oldu.
İçinde bulunduğu toplumun inanç değerleri ile barışık olmayan tutum ve davranışlar sergileyen DİTAM'ın, toplumsal barışın inşasında rol almaya çalışması da samimi bulunmazken herhangi bir katkılarının da olamayacağı düşüncesi akıllara yerleşti.
Kamuoyu, toplumun inancına ve değerlerini hiçe sayarak, adeta savaş açarak "toplumsal barış" ve huzurun sağlanamayacağına dikkat çekiyor. (Ramazan Zeren- İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, yılın ilk gününde Galata Köprüsü’nde Gazze’ye destek amacıyla düzenlenen yürüyüşe katıldı.
Aralık ayı, Gazze'de sembol isim Ebu Ubeyde'nin şehadetiyle sarsıldı. Türkiye'de HÜDA PAR, Kürt meselesine çözüm için "Malazgirt Ruhu"na dayalı bir rapor sunarken Suriye, yaptırımların kalkmasıyla yeni bir döneme girdi. İşgalci siyonistlerin Somaliland'ı tanıması, Libya askeri uçağının Türkiye'de düşmesi, Endonezya'daki doğal afetler, ayın diğer öne çıkan gündemleri oldu.
İstanbul’da yeni yılın ilk sabahı düzenlenecek Gazze yürüyüşü öncesinde Galata Kulesi’ne Filistin kefiyesi asıldı.
Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA), işgalci rejim saldırılarında şehit olan Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde ve komutanları için taziye mesajı yayımladı. Açıklamada, verilen mücadelenin yalnızca bir toprak davası olmadığı, ümmetin izzeti, ilk kıble Mescid-i Aksa’yı koruma davası olduğu kaydedildi.