Uyarı levhası ve bariyerin olmadığı viraj tehlike saçıyor
Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde hastane yolu üzerindeki virajda herhangi bir uyarı levhası ve bariyerin olmaması nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor.
Çınar Devlet Hastanesi yolu üzerinde yer alan ve araçlar tarafından sıklıkla kullanılan caddede bulunan keskin virajda, her hangi bir uyarı levhası ve bariyer olmaması kazalara davetiye çıkarıyor.
Yakında zaman 2 aracın yaklaşık 5 metre yükseklikten uçtuğu virajda daha önce yaralanmalı kazalar da yaşandı. Sürücüler, yetkililer tarafından gerekli tedbirlerin alınmasını istiyor.
Özellikle akşam saatlerinde, bölgeyi bilmeyen yabancı sürücüler için virajın daha da tehlikeli olduğuna dikkat çeken Ömer Yaşar, bu konuda yetkililerin harekete geçmesini beklediklerini söyledi.
Mehmet Alar, keskin virajda şu ana kadar sadece yaralanmalı kazaların yaşandığını hatırlatarak henüz ölümler yaşanmadan viraja uyarı levhası ve bariyer konulmasını istedi.
Yasir Tekdal da belediyeye seslendi ve gerekli önlemlerin alınarak olası kazaların önüne geçilmesini istedi. (Vedat Aydın-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Berhuni, güneşten gelen ultraviyole (UV) ışınlarının göz sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini aktardı.
Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Kenan Çaplık, 2025-2026 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla yaptığı açıklamada, Kur'an ve sünnet merkezli yeni bir eğitim sistemi çağrısında bulundu, ailelere ise yaz Kur'an kursları konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.
10 Muharrem aşura vesilesiyle Batman'da düzenlenen "Çağımızın Kerbelâsı: Gazze" programında, Kerbelâ'nın tarihî ve manevi anlamı ile Gazze'de yaşanan insani kriz ele alındı.
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Hazreti Hüseyin ve Kerbela şehitlerini rahmetle andı.