Uyuşturucu operasyonu: 19 şüpheli tutuklandı
Gaziantep'te "torbacı" olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 34 şüpheliden 19’u tutuklandı.
Gaziantep'in merkez Şehitkamil ilçesinin bazı mahallelerinde, daha önceden belirlenen bazı adreslere düzenlenen helikopter ve drona destekli düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 34 şüpheliden 19’u tutuklanarak cezaevine konuldu.
Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kentte "torbacı" olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınana 34 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin tamamlandığı belirtildi.
Şüphelilerden 10'u emniyetteki ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen 24 şüpheliden 19'u çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı. 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Operasyonda, 40 ev, 28 işyeri, 680 araç ve 2 bin 315 kişi üzerinde arama yapılmış, 2 kilo 570 gram eroin, 310 gram esrar, 580 gram sentetik uyuşturucu, 35 uyuşturucu hap, 4 hassas terazi, 9 tabanca ve 4 tüfek ele geçirilmişti.
Öte yandan, Şehitkamil ilçesi Hacıbaba Mahallesindeki uygulamalarda şüphe üzerine durdurulan, İ.E. isimli şüphelinin, yapılan üst aramasında bir miktar metamfetamin maddesi ele geçirilirken, şüpheli gözaltına alındı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
https://ilkha.com/guncel/torbacilara-operasyon-34-gozalti-110806
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Aralık ayı, Gazze'de sembol isim Ebu Ubeyde'nin şehadetiyle sarsıldı. Türkiye'de HÜDA PAR, Kürt meselesine çözüm için "Malazgirt Ruhu"na dayalı bir rapor sunarken Suriye, yaptırımların kalkmasıyla yeni bir döneme girdi. İşgalci siyonistlerin Somaliland'ı tanıması, Libya askeri uçağının Türkiye'de düşmesi, Endonezya'daki doğal afetler, ayın diğer öne çıkan gündemleri oldu.
İstanbul’da yeni yılın ilk sabahı düzenlenecek Gazze yürüyüşü öncesinde Galata Kulesi’ne Filistin kefiyesi asıldı.
Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA), işgalci rejim saldırılarında şehit olan Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde ve komutanları için taziye mesajı yayımladı. Açıklamada, verilen mücadelenin yalnızca bir toprak davası olmadığı, ümmetin izzeti, ilk kıble Mescid-i Aksa’yı koruma davası olduğu kaydedildi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye’nin enerji filosuna kattığı ikiz sondaj gemilerinin isimlerini açıkladı.