Vali Gül: Akşama kadar göçük altındaki işçiye ulaşmak istiyoruz
Gaziantep Valisi Davut Gül, kentteki cami inşaatında iskelenin çökmesi sonucu göçük altında kalan işçiyi arama çalışmalarının sürdüğünü, akşama kadar işçiye ulaşmayı ümit ettiklerini söyledi.
Gaziantep'in Akkent Mahallesi’nde yapımı devam eden ve Türkiye'nin en büyük 2'nci camisi olması planlanan cami inşaatında, dün akşama doğru kubbeye beton dökmek için kurulan iskele çöktü.
Çökme sonucu inşaat mühendisi Korkut Küçükcan, çöken iskelenin altında kaldı. Küçükcan'ı arama çalışmaları sürerken Gaziantep Valisi Davut Gül, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu, basına açıklama yaptı.
Şu anda itfaiye, AFAD, AKUT, gönüllü kuruluşlar, yerel halktan gönüllü olarak inşaatçılar, kalıpçıların kendi programları dahilinde çalıştığını belirten Küçükcan, ayrıca arama köpekleri, termal kamera, mikro kameralarla da alana bakıldığını ifade etti.
Arama çalışmalarında yaklaşık 24 saatin geçtiğini hatırlatan Gül, "Henüz kendisine ulaşmadık. İnşallah bugün akşama kadar ulaşmak istiyoruz. Elimizde bunun dışında bir bilgi yoktur. Görgü tanıklarının söylediği yere arkadaşlarımız yoğunlaşıyorlar. Personel anlamında şu anda bir eksiklik yok. Vakit geçtikçe insanlar da geriliyor, beklentiler değişiyor. Bu açıdan biz de arkadaşlarımız da hızlı çalışmaya gayret ediyoruz. Ortada bir göçük var. Adli, idari işlem ayrıca kendi mecrasında devam edecek." dedi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sosyal medya hesabından "Çok önemli bir bakan cuma günü istifa edecek." paylaşımı yapan Ali Tarakcı hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltı işlemi gerçekleştirildi. Tarakcı'nın adresinde arama yapılarak dijital materyallerine el konuldu.
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 11 öğrencinin yaralandığı okul önündeki silahlı saldırıya ilişkin gözaltına alınan 10 şüpheliden saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen H.O. ile aile fertlerinin de aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklandı. 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Türkiye, siyonist rejimin sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'ye yönelik ifadelerini reddederek, Gazze'deki saldırılar ve bölgedeki politikalarının propaganda yoluyla gizlenemeyeceğini bildirdi.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Manisa'da yaralanan 11 öğrenciden 3'ünün yoğun bakımda tedavisinin sürdüğünü, 1 öğrencinin taburcu edildiğini, diğer 7 öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.