Van'da bir PKK'li "ikna çalışmaları sonucu" teslim oldu

Van ve Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüklerinin ortaklaşa gerçekleştirdikleri çalışmalar sonucu, PKK’nin Suriye yapılanmasında silahlı olarak faaliyet gösteren PYD/YPG mensubu şahıs, Şırnak’ın Cizre ilçesinde teslim oldu.
Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “PKK/KCK Silahlı Terör Örgütünün kırsal alanında faaliyet yürüten örgüt mensuplarına yönelik yapılan geri getirme/ikna çalışmaları kapsamında, Müdürlüğümüz Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Görevlilerimiz ile Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğüyle birlikte yaptıkları çalışmada, PKK/KCK Terör Örgütünün Suriye yapılanması olan PYD/YPG adına Kobani bölgesinde silahlı olarak faaliyet yürüten, B.K. (2014 yılında katılım) isimli örgüt mensubuyla irtibat kurulmuş, yapılan ikna çalışma sonucu teslim olmaya ikna edilmesiyle, Şırnak İli Cizre ilçesinde görevlilerimize teslim olmuştur.” denildi.
B.K. isimli örgüt mensubunun, hakkında hazırlanan tahkikat evrakıyla birlikte çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandığı belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de ateşkesin sağlanması için başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesinin elzem olduğunu vurguladı.
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde aşırı hız yapan sürücüyü uyardığı için, çocukların önünde bir babanın darp edilmesine ilişkin sürücü hakkında gözaltı kararı verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgal rejiminin saldırısı dolayısıyla toplanan Katar'daki zirvede, işgalci rejimin güçlü bir tepki ve yaptırımla muhatap olmadan kısa vadede durmayacağını belirterek, "Artık bazı alanlarda kendi kendine yeter seviyeye ulaşmamız şarttır. Bunların başında caydırıcı bir savunma sanayi ve kalkınma geliyor." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Katar'ın başkenti Doha'ya ulaştı.Ö