Yıldırım: Gençlere ulaşma noktasında Hazreti Peygamberin metodunu uygulamalıyız

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım, gençlere ulaşma noktasında Hazreti Peygamberin metodunu uygulamamız gerektiğini söyledi.
Şırnak İl Müftülüğü tarafından “Aile Haftası” münasebetiyle “Dijital Dünyada Değerleriyle Aile Olmak” konulu düzenlendi.
Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
İl Müftüsü Mehmet Taştan açılış konuşmasını gerçekleştirdikten sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım, gençleri ve aileyi dijital ortamlardan koruma yöntemlerini aktardı.
Yıldırım, ''Çocuklarımız cep telefonuyla, bilgisayarla bizden daha fazla arkadaşlık yapıyorlar. Bizden kopmuşlar. Buna rağmen bu karamsar tablo bizleri ye’se sevk etmemelidir. Endişeye gerek yoktur. Bu din Yüce Allah’ın garantisi altındadır. Ancak bizim endişe etmemiz gereken şey şudur: Bizim bu tablodaki hissemiz katkımız nedir? Bu soruyu kendimize sormamız gerekiyor. Özellikler gençlere ve çocuklara karşı onları kazanma noktasında neler yapıyoruz. Bu durumda yine Peygamber Efendimizi örnek almamız gerekiyor." dedi
Gençlerin gündemine girilmesi gerektiğini belirten Yıldırım, “Gençler bizden ne istiyor gündemlerinde neler var. Onların gündemine girmemiz gerekiyor. Onlar mutlu ve rahat bir hayat istiyorlar. Bu onları dinsiz yapmıyor. Onları din karşıtı yapmıyor. Buradaki asıl problem onlara ulaşma noktasındadır. Bizler Hazreti Peygamberin hayatını yaşamak suretiyle örneklik boyutu üzerinden birçok şeyi başarabiliriz. Çocuklara, gençlere o tohumu ekince kırk yıl sonra bunun sonucu görülecektir.” şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın konuşması uzadığı için toplantıdan ayrıldı' iddiası doğru değildir." açıklamasını yaptı.
Ankara'da, Anıt Caddesi'nde düzenlenecek etkinlik ile ilgili olarak saat 14.00'ten itibaren bazı yollar trafiğe kapatılacak.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Suriye'ye yönelik yaptırımların önemli bir bölümünün daha kaldırılmış olması olumlu bir gelişmedir." dedi.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Leman dergisinin aşağılık hakaretine ve buna sahip çıkan bazı TV kanallarına tepki göstererek, "Buradan yayıncılarımızı uyarıyoruz: RTÜK olarak bu yayınları sadece izlemekle kalmıyor, her birini titizlikle inceliyoruz. Kimsenin bu ülkenin inancına ve değerlerine hakaret etmesine izin vermeyeceğiz." dedi.