4 milyon mağdura kurban yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, bayramda bağışlanan 82 bin 411 hisse kurbanı, Türkiye ve 52 ülkede yaklaşık 4 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırdı.
İHH İnsani Yardım Vakfı bu yılki Kurban organizasyonunu “Kurban Rahmettir” sloganıyla, Türkiye ve 52 ülkede gerçekleştirdi.
1993 yılında bir grup hayırseverin el ele vermesiyle Türkiye’de ilk defa vekâletle kurban projesini gerçekleştiren İHH, 28 yıldır gerçekleştirdiği kurban çalışmalarında milyonlarca insana yardım ulaştırıyor.
Kurbanlarını İHH'ya bağışlayan hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirdi.
Kurban kampanyası kapsamında İHH, hayırseverlerin destekleriyle 82 bin 411 hisse kurbanı 3 milyon 951 bin 780 ihtiyaç sahibine ulaştırdı.
İHH, ayrıca yetim ve mağdur çocukları da unutmayarak 184 bin 552 çocuğa da bayramlık kıyafet ulaştırdı. İHH’nın kurban ve bayramlık projelerinden toplamda 4 milyon 136 bin 332 kişi istifade etti.
Vakfın kurban organizasyonunda öncelik mülteci kampları, savaş, doğal afet, kronik açlık ve yoksulluk bölgeleri ile yaşlılar, kimsesizler, dullar, yetimhaneler, okullar ve hastanelere verildi. Bu kapsamda Suriye, Irak, Filistin, Somali, Yemen, Bangladeş, Arakan ve Doğu Türkistan ön planda tutuldu.
İHH, ayrıca Türkiye ve 26 ülkede toplamda 184 bin 552 yetime bayramlık kıyafet yardımında bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Malatya'da Kudüs Kardeşlik Platformu, Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla kentin 7 farklı noktasında "Gazze Günümüzün Kerbelası" sloganıyla aşure ikramında bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte'yi kabul etti.
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün ABD bayrağı renkleriyle aydınlatılmasına ilişkin, “Epstein gibi kirli ağlarla anılan küresel odakların dostluğu olmaz. Bu gaflete derhal son verilmelidir.” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığının "Camilerimiz Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" sloganıyla başlattığı 2026 yaz Kur’an kursları, Batman’da yoğun katılımla başladı.