AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Gaziantep'te

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Gaziantep’teki temasları kapsamında Gaziantep Bölgesel Endüstriyel Tasarım ve Hibrit Modelleme Merkezi'ni (GETHAM) ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen "Rekabetçi Sektörler Programı" kapsamında KOSGEB Gaziantep ve Gaziantep Ticaret Odasının işbirliğinde kurulan GETHAM'ı ziyaret eden Büyükelçi Christian Berger, merkezde yürütülen faaliyetler hakkında detaylı bilgi aldı.
Ziyaretinde Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım'la görüşen Berger, GETHAM'ın AB ve Türkiye arasındaki iş birliğinin güzel bir örneği olduğunu söyledi.
Ziyarette açıklamalarda bulunan Berger, yapılan çalışmaları çok yakından görme fırsatı bulduğunu ve merkezde farklı projeler gördüğünü, bunların da sadece Türkiye'de değil, dünyada da başarılı olacağını kaydetti.
GETHAM'daki her çalışmayla yakından ilgilenip, ayrıntılı bilgi alan Berger, "Bu merkezin kurulması için büyük emek verildiğini biliyorum. Proje ortağımız Gaziantep Ticaret Odası ile uzun yıllardır ortak projeler üretiyor, uyum içerisinde çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte de yeni projelerde çalışmayı sürdüreceğiz." dedi.
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım ise Avrupa Birliğinin de destekçisi olduğu program kapsamında Gaziantep'e kazandırılan GETHAM'ın büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.
GETHAM'ın avrupa standartlarında bir merkez olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Bu merkez bizlerin geleceğe daha da umutlu bakmasını sağlıyor. Bu merkezi her gezişimde buradan çıkacak markaların ve üretilecek ürünlerin heyecanını yaşıyorum. Her fırsatta 'Gelin bu merkezi kullanın, yararlanın.' diyorum. Büyük emekler harcanarak kurulan bu tesiste fikirlerin, hayallerin gerçeğe dönüşmesi için her imkân mevcut." ifadelerini kullandı.
Yıldırım, Gaziantep'in 180 ülkeye ihracat yaptığını ve dünyadaki en rekabetçi 7 şehirden biri olduğunu belirtti.
Gaziantep'in, Türkiye'nin 6'ıncı büyük ekonomisi olduğunu belirten Yıldırım, çok büyük emeklerle bu başarıya sahip olduklarını, kentin sanayi ve ticaretin yanı sıra mutfağıyla da ön planda olduğunu ifade etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
FETÖ'nün 9 yıl önceki darbe girişimi sırasında okunarak Müslümanlara büyük moral kaynağı olan selalar, saat 00.13 itibarıyla Türkiye genelindeki 90 bin camide aynı anda yeniden okundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Anma Programı’nda yaptığı konuşmada, “FETÖ ile mücadelemiz hız kesmeden, aynı kararlılıkla devam edecek. Burada toprağa düşen kahramanların kanını asla yerde bırakmayacağız. Devletine ihanet edenler, milletine kurşun sıkanlar, ruhunu 1 dolara satan alçaklar bunun bedelini mutlaka ödeyecekler.” dedi.
Batman Valiliği tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin 9. yıl dönümünde Atatürk Parkı’nda düzenlenen anma programında; Kur'an tilaveti, sergi açılışı, ödül töreni ve mehteran gösterisi gerçekleştirildi. Vali Ekrem Canalp, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu tespit edilen yurt dışındaki üniversiteleri tanımama ve bu okullardan mezun olanlara denklik vermeme uygulaması kapsamında 41 üniversitenin kara listede bulunduğunu duyurdu.