Batman Umut Kervanı'ndan İdlib'e acil yardım çağrısı
Batman Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık, Suriye'nin İdlib kentinde yaşanan insanlık dramınına dikkat çekerek, Batmanlı bütün hayırseverlerden yardım çağrısına destek vermelerini talep etti.
İdlib'e her türlü yardım malzemesi ulaştırdıklarını söyleyen Işık, "Umut Kervanı olarak İdlib'de yerinden yurdundan edilip insani dram yaşayan kardeşlerimize ayni ve nakdi yardım ulaştırmak amacıyla çalışma başlatmış bulunmaktayız. Bu kapsamda battaniye, giyim, bebek bezi, mama, gıda kolisi, yakacak, çadır, bot ve mont gibi acil insani yardım malzemeleri ulaştırıyoruz." dedi.
"Bu drama sessiz kalmayın"
İdlib'te yaşayan 3 milyon kişinin yeni bir krizle karşı karşıya kaldığına işaret eden Işık, "Türkiye sınırında yaşanan son olaylar 250 binden fazla kişinin daha göç etmesine neden oldu. Her şeylerini geride bırakıp canını kurtaran insanlar buldukları bir zeytin ağacının dibinde yaşamaya çalışıyor. Sarınacak battaniye, yiyecek ekmek bulamayan yüzbinlerce insan dışarıdan gelecek yardımlara ihtiyaç duyuyor. Bizler de insani olarak bu duruma sessiz kalamayız. Yaptığımız görüşmeler neticesinde İdlib'de yokluk içinde olup evlerinden ve yurtlarından olan insanların yokluk ve açlıktan ölmemeleri için bütün halkımızı da bu drama güçleri nispetince sessiz kalmamaları için yardım çağrısında bulunuyoruz." diye konuştu.
"İnsani yardım malzemeleri ulaştırmayı hedefliyoruz"
Açıklamasının devamında Işık, şunları söyledi: "Umut Kervanı olarak başta nakdi olmak üzere insani dram yaşayan İdlibli mazlum ihtiyaç sahiplerine battaniye, giyim, bebek bezi, mama, gıda kolisi, çadır, bot ve mont gibi insani yardım malzemeleri ulaştırmayı hedefliyoruz. Rabbim şimdiden katkıda bulunan ve bulunacak olan tüm hayırseverlerden razı olsun." (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mersin Aile Platformu Başkanı Said Yılmaz, cinsel sapkın grupların bütün taarruzunu sosyal ve dijital ortamlarda gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, cinsel sapkınlıkların dijital mecraların yanı sıra sinema, moda, sanat ve spor gibi alanlarda da yer aldığını belirtti.
İzmir’de 1 Eylül’de başlayan yeni av sezonuyla birlikte balık tezgâhlarında hareketlilik yaşanıyor. Sardalya ve hamsinin kilogramı yaklaşık 150 TL’den, palamut ise büyüklüğüne göre 100 ila 150 TL arasında satışa sunuluyor.
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdi.
Diyarbakır-İstanbul seferini yapan yolcu otobüsünün Kuzey Marmara Otoyolu Işıklar Mahallesi'nde sefer halinde bariyere çarpması sonucu çıkan yangında 2 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.