Batman'da 15 Temmuz şehitleri için Kur'an ve mevlit programı düzenlendi

15 Temmuz darbe girişiminin 9'uncu yıldönümünde, Batman'da şehitler dualarla anıldı. Necat Nasıroğlu Külliyesi'nde düzenlenen programda Kur'an'ı Kerim tilaveti ve mevlit okunarak şehitler yad edildi.
FETÖ tarafından 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen darbe girişiminin üzerinden 9 yıl geçti. Türkiye genelinde olduğu gibi Batman'da da şehitleri anmak için çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Bu kapsamda, Batman Valiliği öncülüğünde Necat Nasıroğlu Külliyesi'nde Kur'an'ı Kerim ve mevlit programı gerçekleştirildi.
15 Temmuz etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlar için Kur'an'ı Kerim ve mevlit okundu.
Batman Valisi Ekrem Canalp, darbe girişiminin yıldönümünde düzenlenen programa katılarak 15 Temmuz şehitleri için gerçekleştirilen Hatm-i Şerif duası ve Mevlid-i Şerif programına iştirak etti.
Programa Vali Ekrem Canalp'in yanı sıra, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kur’an'ı Kerim tilavetiyle başlayan program Türkçe, Kürtçe ve Arapça olmak üzere üç dilde okunan mevlidin ardından vatandaşlara yapılan ikramlarla sona erdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Anma Programı’nda yaptığı konuşmada, “FETÖ ile mücadelemiz hız kesmeden, aynı kararlılıkla devam edecek. Burada toprağa düşen kahramanların kanını asla yerde bırakmayacağız. Devletine ihanet edenler, milletine kurşun sıkanlar, ruhunu 1 dolara satan alçaklar bunun bedelini mutlaka ödeyecekler.” dedi.
Batman Valiliği tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin 9. yıl dönümünde Atatürk Parkı’nda düzenlenen anma programında; Kur'an tilaveti, sergi açılışı, ödül töreni ve mehteran gösterisi gerçekleştirildi. Vali Ekrem Canalp, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu tespit edilen yurt dışındaki üniversiteleri tanımama ve bu okullardan mezun olanlara denklik vermeme uygulaması kapsamında 41 üniversitenin kara listede bulunduğunu duyurdu.
Dışişleri Bakanlığı, işgalci rejimin Suriye'nin güneyine yönelik saldırıları kınayarak "bu saldırıların derhal sonlandırılması gerektiğini vurguluyoruz" dedi.