Bingöl’de “Güzel Hutbe Okuma” yarışması yapıldı

Bingöl’de İmam Hatip Liseleri arası “Güzel Hutbe Okuma” yarışması yapıldı.
Bingöl Merkez İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde "Genç Hatipler Güzel Hutbe Okuma Yarışması" gerçekleştirildi.
Bingöl Merkez Hacılar Camisinde, Bingöl Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bingöl Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Genç, Solhan ve Karlıova Anadolu İmam Hatip Liseleri olmak üzere 5 okulun katılımıyla gerçekleşen yarışmada, öğrenciler minbere çıkarak hutbe okudu.
Yarışma jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda; Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İsa Çiçek birinci, Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Çakan ikinci ve Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yunus Burç da üçüncü oldu.
Yarışmanın ardından konuşan Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, amaçlarının mesleğe deneyimli ve hazır gençler yetiştirmek olduğunu belirterek, "İmam Hatip nesli, kendisine biçilen misyonu inşallah gelecekte daha iyi yerine getirecek." dedi.
"Manevi boyutu iyi olan bir yarışmaydı"
Bingöl Merkez ve ilçelerimizde bulunan 5 Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitim öğren 5 öğrencinin katılımıyla "Genç Hatipler Güzel Hutbe Okuma" yarışmasını icra ettiklerini belirten Sarı, "Amacımız, gençlerimizin bu mesleğe yönelik bilgilerini, birikimlerini, mihrap ve minber deneyimlerini kazandırmak için bu yarışmayı yaptık. Çok güzel bir yarışma oldu, manevi boyutu iyi olan bir yarışmaydı. Birinci ile 5'nci olan öğrencilerimiz arasında cüzi miktarda puan farkı bile yoktu. Buda şunu gösteriyor; İmam Hatip liseleri, gerek mihrapta, gerek minberde ve gerekse kürsüde kendilerine verilen görevi en iyi şekilde ifa edecekler. Bu meslekte deneyimli gençler yetiştirmek için de bu tür yarışmaları düzenlemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Programın sonunda yarışmaya katılan 5 öğrenciye de Kur-anı Kerim, birer adet çeyrek altın, plaket ve teşekkür belgesi verildi.(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Silivri merkezli depremin ardından panik nedeniyle oluşan etkiyle yaralanan 221 kişinin tedavileri tamamlanarak taburcu edildiğini bildirdi.
Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, İstanbul depremi sonrası emlak sektöründe fırsatçılık olarak nitelendirilebilecek hiçbir tutum ve davranışa kesinlikle göz yumulmayacağını vurguladı.
Marmara Denizi Silivri açıklarında 3,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
İstanbul Valisi Davut Gül, "Büyük deprem bekleniyor” şeklinde manipülatif paylaşımlar hakkında kimlik tespit çalışmalarının başlatıldığını, sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunulacağını duyurdu.