Bitlis beyaza büründü
Bitlis'te mevsimin ilk karı düşmesiyle birlikte Bitlis merkez, ilçe ve köyleri beyaz örtüye büründü.
Bu yıl Bitlis'te mevsimin ilk karı düşmesiyle birlikte Bitlis merkez, ilçe ve köyleri beyaz örtüye büründü. Kış aylarının uzun ve çetin geçtiği, Türkiye’nin en fazla kar yağışının aldığı kentlerden biri olan Bitlis’e, mevsimin ilk karı yağdı. Yağmurlu havaların ardından başlayan kar yağışı, kenti kısa sürede beyaza bürüdü. Kar yağışına zamansız yakalanan sürücüler ise zor anlar yaşadı.
Sabahın erken saatlerinde kar yağışıyla uyanan öğrenciler, mevsimin ilk karının tadını çıkarmaya çalıştı. Özellikle rahva bölgesinde kar yağışı fırtınaya dönüştü. Öte yandan meteoroloji yetkilileri kar yağışının devam edeceğini belirterek sürücü ve vatandaşlara uyarılarda bulundu, belediye ekipleri ise kent merkezinde karla mücadele çalışmasına başladı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Libya Genelkurmay Başkanı Muhammed Ali el-Haddad'ı taşıyan uçağın kara kutu incelemesini Almanya teknik yetersizlik gerekçesiyle kabul etmedi. Türkiye ve Libya, sürecin tarafsız bir ülkede yürütülmesi konusunda İngiltere üzerinde uzlaştı.
Kadim Aşiretler Federasyonu Iğdır İl Başkanı Ferhat Armağan, yaptığı açıklamada; kumar, piyango ve yılbaşı kutlamalarının toplumsal yapıyı zedelediğini belirterek, Türkiye'nin milli ve manevi değerlerine dönmesi ve yerli bir anayasa hazırlanması çağrısında bulundu.
Temmuz ayı, Türkiye için içte ve dışta tarihi gelişmelere sahne oldu. PKK'nın ilk grup silah bırakması, 40 yıla yakın süren örgütle mücadelede dönüm noktası olurken, ülke aynı zamanda son yılların en şiddetli orman yangınlarıyla mücadele etti, 10 kişi hayatını kaybetti. İşgalci siyonistlerin Suriye'ye saldırıları ve Dürziler üzerinden kurduğu planlar da dikkat çekerken Ebu Ubeyde'nin ümmete yönelik sitemi düşündürdü.
Yılbaşı kutlamaları ve Batı kültürüne ait uygulamaların Müslümanlar açısından doğru olmadığını belirten Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, Hazreti Peygamber'in hadisleriyle Müslümanları örf ve adetler konusunda uyardı.