Bitlis beyaza büründü

Bitlis'te mevsimin ilk karı düşmesiyle birlikte Bitlis merkez, ilçe ve köyleri beyaz örtüye büründü.
Bu yıl Bitlis'te mevsimin ilk karı düşmesiyle birlikte Bitlis merkez, ilçe ve köyleri beyaz örtüye büründü. Kış aylarının uzun ve çetin geçtiği, Türkiye’nin en fazla kar yağışının aldığı kentlerden biri olan Bitlis’e, mevsimin ilk karı yağdı. Yağmurlu havaların ardından başlayan kar yağışı, kenti kısa sürede beyaza bürüdü. Kar yağışına zamansız yakalanan sürücüler ise zor anlar yaşadı.
Sabahın erken saatlerinde kar yağışıyla uyanan öğrenciler, mevsimin ilk karının tadını çıkarmaya çalıştı. Özellikle rahva bölgesinde kar yağışı fırtınaya dönüştü. Öte yandan meteoroloji yetkilileri kar yağışının devam edeceğini belirterek sürücü ve vatandaşlara uyarılarda bulundu, belediye ekipleri ise kent merkezinde karla mücadele çalışmasına başladı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de ateşkesin sağlanması için başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesinin elzem olduğunu vurguladı.
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde aşırı hız yapan sürücüyü uyardığı için, çocukların önünde bir babanın darp edilmesine ilişkin sürücü hakkında gözaltı kararı verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgal rejiminin saldırısı dolayısıyla toplanan Katar'daki zirvede, işgalci rejimin güçlü bir tepki ve yaptırımla muhatap olmadan kısa vadede durmayacağını belirterek, "Artık bazı alanlarda kendi kendine yeter seviyeye ulaşmamız şarttır. Bunların başında caydırıcı bir savunma sanayi ve kalkınma geliyor." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Katar'ın başkenti Doha'ya ulaştı.Ö