Siirt’te bir markette servis şoförlüğünü yapan Abdülbaki Yolbaş, Coronavirus tedavisi gördüğü hastanede vefat etmesi üzerine kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi.
Bir markettin Coronavirus’e yakalanan 7 çalışandan biri olan Yolbaş, Siirt Devlet Hastanesinin yoğun bakım ünitesine tedavisi yapılıyordu. Yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Yolbaş, hastanede kılınan cenaze namazı sonrasında özel kıyafet giyen görevliler tarafından cenaze aracına kondu ve Şeyh Musa aile mezarlığına götürüldü.
Defin sırasında mesafe kurallarına uyan aile yakınları, tabutun taşınmasını özel giyimli görevlilere bıraktı.
Merkez Bahçelievler Mahallesi’nde bir marketin 7 çalışanında Coronavirus testinin pozitif çıkması sonucu market, karantinaya alınmıştı.
Siirt Valiliğinin yaptığı açıklamada, "Covid -19 salgınından tüm vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla Siirt Merkez Bahçelievler Mahallesi Musa Atik Caddesi No:1 adresinde hizmet veren 'Murat Market' adlı işletmenin çalışanlarının bir kısmında Covid -19 virüsünün tespit edilmesi ve müşteri sirkülasyonun yoğun olması nedeniyle 24 Mayıs 2020 tarihi itibariyle 7 gün karantina uygulanmasına, bu sürede (elektrik arızası, su arızası ve doğal gaz arızası gibi ) mücbir durumlara müdahale etmek ve dezenfeksiyon işlemleri için asgari sayıda personelin markette girişine izin verilmesine, kolluk ve sağlık ve ekiplerince kontrol altında tutulmasına karar verilmiştir." denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyarbakır-İstanbul seferini yapan yolcu otobüsünün Kuzey Marmara Otoyolu Işıklar Mahallesi'nde sefer halinde bariyere çarpması sonucu çıkan yangında 2 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.
Karapınar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasında resmi plaka bedeli dışında 150 TL ek ücret alındığı iddiasıyla açılan davada, iki sanık hakkında görevi kötüye kullanma suçundan 5 ay hapis cezası verildi.
Konya’da yerli gazlı içeceklerin satışını yapan Cafer İrkin, boykot edilen ürünlerin yerli alternatifinin bulunduğunu belirterek, bu ürünlerin kalite açısından da boykot edilen ürünlerden daha iyi olduğunu belirtti. İlkin, bazı yerli ürünlerin 80-90 yıllık geçmişe sahip olduğunu ve hâlâ üretiminin sürdüğünü söyledi.
Okul ve üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala artan trafik yoğunluğuna dikkat çeken sürücü kursu işletmecisi ve uzman sürüş eğitmeni İlhan Taşkın, sürücülerin özellikle yoğun saatlerde trafiğe çıkmamaları, yolculuklarını önceden planlamaları, dinlenerek araç kullanmaları ve araç bakımlarını ihmal etmemeleri gerektiğini söyledi.