Denizcilik Genel Müdürlüğünden Karadeniz'de bekleyen petrol yüklü gemilere ilişkin açıklama
Denizcilik Genel Müdürlüğü, Karadeniz'de bekleyen gemi sayısının haberlerde belirtilen sayıda olmadığını belirterek, "Gemi sayısının fazlalığı da ülkemize bir baskı aracı olarak kullanılması da kabul edilebilir değildir." açıklamasını yaptı.
Denizcilik Genel Müdürlüğü, Karadeniz'de bekleyen gemi sayısına ilişkin basında çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı.
Açıklamada, ""Halihazırda teyit mektubu veren ham petrol taşıyan gemiler Türk Boğazlarından rutin olarak 1 Aralık'tan geçmekte olup, Karadeniz'de bekleyen gemi sayısı haberlerde belirtilen sayıda olmadığı gibi (11'i Avrupa Birliği limanları varışlı 15 gemi) gemi sayısının fazlalığı da ülkemize bir baskı aracı olarak kullanılması da kabul edilebilir değildir." DENİLDİ.
"40 gemi civarına düşürülerek deniz trafiğimiz düzenlendi"
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Karadeniz'e çıkacak ham petrol yükleyecek gemilerin teyit mektubu vermemesi durumunda Karadeniz'e çıkarılmayacak Ege'de bekletilmesi de önümüzdeki süreçte alınacak önlemlerden biri olacaktır. Öte yandan tahıl koridoru kapsamında Marmara Denizi'nde bekleyen gemi sayılarının 100'ü geçtiği dönemler olmuş, ilgili tüm kurumlarla birlikte alınan tedbirler ile bu sayı 40 gemi civarına düşürülerek deniz trafiğimiz düzenlenmiştir.
Bilindiği üzere ülkemiz, tahıl koridorunun hayata geçirilmesindeki en önemli aktördür ve Türk boğazlarından ham petrolün geçerek dünya piyasalarına ulaşması için de bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yapıca tutumuna devam edecektir." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal basınına yansıyan bir rapora göre, Türkiye'nin Suriye'de attığı yeni askeri adımlar, siyonist rejimin hava saldırıları için kullandığı alanı daraltabilir. Radar konuşlandırmalarının bölgesel etkiler doğurabileceği belirtiliyor.
Ağustos ayı, Türkiye'de güvenlik ve sosyal politikaları öne çıkaran iç gelişmeler ile Filistin'de şiddetlenen insani dram ve bölgesel-diplomatik hareketliliğin iç içe geçtiği bir dönem oldu.
Libya Genelkurmay Başkanı Muhammed Ali el-Haddad'ı taşıyan uçağın kara kutu incelemesini Almanya teknik yetersizlik gerekçesiyle kabul etmedi. Türkiye ve Libya, sürecin tarafsız bir ülkede yürütülmesi konusunda İngiltere üzerinde uzlaştı.
Kadim Aşiretler Federasyonu Iğdır İl Başkanı Ferhat Armağan, yaptığı açıklamada; kumar, piyango ve yılbaşı kutlamalarının toplumsal yapıyı zedelediğini belirterek, Türkiye'nin milli ve manevi değerlerine dönmesi ve yerli bir anayasa hazırlanması çağrısında bulundu.