Diyarbakır'da "Uyum Biz Bize Sohbetler" etkinliğinin 14'üncüsü düzenlendi
Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği iş birliğiyle "Uyum Biz Bize Sohbetler" etkinliği düzenlendi.
Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bir otelde gerçekleştirilen programda, Suriyeliler başta olmak üzere, çeşitli sebeplerden dolayı ülkelerini terk edip Türkiye'ye sığınmak zorunda kalanlara ev sahipliği yapan Türkiye toplumunun sosyal uyumuna yönelik konular ele alındı.
Diyarbakır Vali Yardımcısı Zerrin Çay Beşikçi yaptığı konuşmada, dünya üzerindeki kitlesel göçün önemli bir insanlık sorunu olduğunu belirterek, bu soruna uluslararası toplumun birlikte çözüm araması gerektiğini söyledi.
"Hiç kimse bu dünya üzerinde vatansız kalmasın"
Göçle gelenlerin uyum sorunu için devletin ilgili kurumlarının bu konuda çalışmalar yürüttüğüne dikkat çeken Beşikçi, "Göçmenlerimiz inşallah bir an önce kendi vatanlarına dönme imkanına kavuşurlar. Türkiye olarak bunu için çaba gösteriyoruz. Bütün amacımız budur. İnşallah hiç kimse bu dünya üzerinde vatansız kalmasın, vatansız kalmış olanlara karşı da herkes kurması gereken empatiyi, göstermesi gereken saygıyı ve sevgiyi dünya üzerinde göstersin." dedi.
"Suriyeli kardeşlerimizin kendi istekleri ile geri dönebilmeleri için her türlü imkânı seferber etmiş durumdayız"
Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Aydın Keskin Kadıoğlu, Suriyelilerle ilgili doğru bilinen yanlışları düzeltmek için özel çaba harcadıklarını belirtti.
Kadıoğlu, Suriye'de kalıcı istikrar ve normalleşmenin tesisinde gönüllü geri dönüşleri çok önemsediklerini kaydederek, Suriyelilerin kendi istekleri ile geri dönebilmeleri için her türlü imkânı seferber ettiklerini söyledi.
Kadıoğlu, "Türkiye, 192 farklı milletten göçle gelen 5 milyona yakın insana ev sahipliği yapıyor. Kamuoyunda olumsuz algı oluşmaması için bu tür programlara önem veriyoruz. Basından ve sosyal medyadan destek alarak Suriyeli kardeşlerimizle ilgili doğru bilinen yanlışları düzeltme üzerine özel çaba harcıyoruz. Biliyoruz ki insan bilmediğinin düşmanıdır." şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mersin Aile Platformu Başkanı Said Yılmaz, cinsel sapkın grupların bütün taarruzunu sosyal ve dijital ortamlarda gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, cinsel sapkınlıkların dijital mecraların yanı sıra sinema, moda, sanat ve spor gibi alanlarda da yer aldığını belirtti.
İzmir’de 1 Eylül’de başlayan yeni av sezonuyla birlikte balık tezgâhlarında hareketlilik yaşanıyor. Sardalya ve hamsinin kilogramı yaklaşık 150 TL’den, palamut ise büyüklüğüne göre 100 ila 150 TL arasında satışa sunuluyor.
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdi.
Diyarbakır-İstanbul seferini yapan yolcu otobüsünün Kuzey Marmara Otoyolu Işıklar Mahallesi'nde sefer halinde bariyere çarpması sonucu çıkan yangında 2 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.