Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliği 30 Nisan'da
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl yüz binlerin katılımıyla Diyarbakır'da düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinin bu yıl, 30 Nisan Pazar günü yapılacağı belirtildi.
Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü, her yıl yüz binlerin katılımıyla büyük bir coşkuya sahne olan Kutlu Doğum etkinliğinin, bu yıl 30 Nisan Pazar günü yapılacağını açıkladı.
Etkinlik kapsamında platforma üye dernek temsilcilerinin katılımıyla istişare toplantısı düzenlendi.
Toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, kentteki Kutlu Doğum etkinliğinin bu yıl 30 Nisan Pazar günü Newroz Parkı Miting Alanında yapılacağını açıkladı.
Platform olarak bu yılki Kutlu Doğum etkinliklerinin ana temasını "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" olarak belirlediklerini hatırlatan Ünsal, "Platform olarak Kutlu Doğum etkinliği düzenlediğimiz ve yüz binlerce Peygamber sevdalısının katılım gösterdiği merkezlerden birisi Diyarbakır'dır. Bu yıl mevlit etkinliği 30 Nisan 2017 pazar günü Newroz Parkı Miting Alanında olacak. Bu konuda resmi izinler için başvuruda bulunduk. Kutlu Doğum ile ilgili hazırlıklarımız uzun bir zamandır devam etmektedir." dedi.
Ünsal açıklamasının sonunda, tüm Peygamber âşığı halka, düzenlenecek Kutlu Doğum etkinliğine katılmaları çağrısında bulundu. (Emrah Deniz, Abdurrahman Tetik- İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, yılın ilk gününde Galata Köprüsü’nde Gazze’ye destek amacıyla düzenlenen yürüyüşe katıldı.
Aralık ayı, Gazze'de sembol isim Ebu Ubeyde'nin şehadetiyle sarsıldı. Türkiye'de HÜDA PAR, Kürt meselesine çözüm için "Malazgirt Ruhu"na dayalı bir rapor sunarken Suriye, yaptırımların kalkmasıyla yeni bir döneme girdi. İşgalci siyonistlerin Somaliland'ı tanıması, Libya askeri uçağının Türkiye'de düşmesi, Endonezya'daki doğal afetler, ayın diğer öne çıkan gündemleri oldu.
İstanbul’da yeni yılın ilk sabahı düzenlenecek Gazze yürüyüşü öncesinde Galata Kulesi’ne Filistin kefiyesi asıldı.
Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA), işgalci rejim saldırılarında şehit olan Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde ve komutanları için taziye mesajı yayımladı. Açıklamada, verilen mücadelenin yalnızca bir toprak davası olmadığı, ümmetin izzeti, ilk kıble Mescid-i Aksa’yı koruma davası olduğu kaydedildi.