HAMAS'tan ateşkes bilgilendirmesi: Müzakere değil dayatma var

Dışişleri Bakanlığ makamlarına bilgi aktaran bir HAMAS yetkilisinin, "israil sürekli hedef yükseltiyor. Bu süreç müzakere değil, dayatmadır. Bu yaklaşımla ateşkes umudunu kaybediyoruz." dediği aktarıldı.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, ateşkes müzakerelerinde yer alan HAMAS yetkilisinin, üst düzey Dışişleri Bakanlığı makamlarına ilettiği bilgileri paylaştı.
Buna göre söz konusu HAMAS yetkilisi, bölgedeki güvenlik endişeleri ve yaklaşan başkanlık seçimleri nedeniyle, ABD'nin ateşkes anlaşmasının sağlanması çabalarında samimi olabileceğini ancak, buna karşılık ABD'lilerin işgal rejimine "herhangi bir baskı yapmadığının" altını çizdi.
Diğer taraftan ABD'nin medyaya gerçek durumu yansıtmadığını vurgulayan HAMAS yetkilisi, sürekli iyimser mesajlar verildiğini ancak durumun hiç de olumlu olmadığını aktardı.
Netanyahu'nun sürekli yeni şartlar öne sürdüğünü ifade eden yetkili, "Philadelphia koridorundan çıkmaya yanaşmıyor ve Refah sınır kapısı için de yeni şartlar öne sürüyor. Her defasında yeni bir sayfa açılıyor. Her defasında başa dönüyoruz ve yeni bir süreç başlıyor. İsrail sürekli hedef yükseltiyor. Bu süreç müzakere değil, dayatmadır. Bu yaklaşımla ateşkes umudunu kaybediyoruz." ifadelerini kullandı.
Müzakerelerin Philadelphia koridoru, Refah sınır kapısı ve esir değişimi olmak üzere 3 temel noktada devam ettiğini aktaran yetkili, "ABD, iki hafta daha müzakerelere devam edeceklerini ve çözüme ulaşılamazsa müzakerelerden çekileceklerini söyledi. Bu son derece tehlikeli bir karar, çünkü başladığımız noktaya geri döneceğiz. Biz 2 Temmuz çerçevesinde müzakere edeceğimizi söyledik. Ancak, israil ise 24-25 Mayıs belgesinin ve BM Genel Güvenlik Konseyi’nin onayladığı Biden'ın planının gerisine gidiyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil." dedi.
Gazze halkının çok zor durumda olduğunu; yiyecek ve ilaç bulunmadığına dikkat çeken yetkili, sadece un ve kuru gıdanın bulunduğunu, taze ürünler, et ve diğer yaş meyve sebzelerin ise bulunmadığını kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ege Denizi'nde, saat 21.34'de, 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
İstanbul'da olumsuz hava koşulları nedeniyle Pazartesi günü saat 20.00’de başlayan alarm durumu, bugün saat 18.00 itibarıyla sona erdi, AKOM, buzlanma uyarısı yaptı.
13 Şubat Dünya Radyo Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Kervan FM Genel Yayın Yönetmeni Ökkeş Korkmaz, radyoların kültür, sanat ve bilim anlamında topluma çok şey kattığına vurgu yaptı.
HÜDA PAR'ın 15-16 Şubat tarihlerinde Diyarbakır'da düzenleyeceği 'Kürt Melesesine İnsani Çözüm Çalıştayı'nın programı belli oldu.