Hizbullah Cemaati Rehberi Gümüş’ten taziye mesajı
Hizbullah Cemaati Rehberi Edip Gümüş, Molla Mustafa Durgun’un vefatı münasebetiyle taziye mesajı yayımladı.
Hizbullah Cemaati Rehberi Edip Gümüş, vefat eden Molla Mustafa Durgun için taziye mesajı paylaştı.
Gümüş'ün mesajının tam metni:
“بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
Bismillahirrahmanirrahim
İnna lillahi we inna ileyhi raciun
Muhterem seydamız Molla Mustafa Durgun'un vefat haberini aldık. Rabbim seydamıza rahmeti ile muamele etsin, kabrini cennet bahçelerinden bir köşe kılsın, kendisini cennetlerinde ağırlasın. Tüm kardeşlerimizle birlikte bizleri kendi huzurunda cennetlerinde buluştursun.
Son birkaç yıllık hastalığı döneminde yanında olmayı ve kendisinden istifade etmeyi arzulardım. Ancak Rabbimiz zindan sürecinden sonra ayrılığı takdir etmişti.
Seyda ile 1982 yılında tanışıp yıllarca beraber hizmet etmekle birlikte bir süre mahkumiyet dönemi ve zindan safhalarını da beraber geçirdik. Elhamdülillah O bizden razı idi, biz de ondan razı idik. Rabbim yaptıklarımızı kendi rızası için kabul etsin.
Seydamız ruhunu Rabbine teslim etti. Ama geride bıraktığı İslam davası bakidir. Seyda ve seydadan önce vefat eden abilerimiz, kardeşlerimiz, annelerimiz, babalarımız, ablalarımız ve bacılarımız gibi bizler de son nefesimize kadar sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz İnşallah. Tüm kardeşler olarak İslam'ı okuyacağız, anlayacağız, yaşayacağız aynı zamanda okutacağız ve yaşatmaya çalışacağız. İnsanların İslam'ı okumalarına, anlamalarına ve yaşamalarına vesile olacağız inşallah.
Tekrardan Rabbimden seydamıza rahmet, bizleri tüm kardeşlerimizle birlikte cennetlerinde bir araya getirmesini diliyorum.
Kardeşiniz Edip Gümüş”
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, yılın ilk gününde Galata Köprüsü’nde Gazze’ye destek amacıyla düzenlenen yürüyüşe katıldı.
Aralık ayı, Gazze'de sembol isim Ebu Ubeyde'nin şehadetiyle sarsıldı. Türkiye'de HÜDA PAR, Kürt meselesine çözüm için "Malazgirt Ruhu"na dayalı bir rapor sunarken Suriye, yaptırımların kalkmasıyla yeni bir döneme girdi. İşgalci siyonistlerin Somaliland'ı tanıması, Libya askeri uçağının Türkiye'de düşmesi, Endonezya'daki doğal afetler, ayın diğer öne çıkan gündemleri oldu.
İstanbul’da yeni yılın ilk sabahı düzenlenecek Gazze yürüyüşü öncesinde Galata Kulesi’ne Filistin kefiyesi asıldı.
Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA), işgalci rejim saldırılarında şehit olan Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde ve komutanları için taziye mesajı yayımladı. Açıklamada, verilen mücadelenin yalnızca bir toprak davası olmadığı, ümmetin izzeti, ilk kıble Mescid-i Aksa’yı koruma davası olduğu kaydedildi.