IPTV'ler RTÜK'e lisans için başvurdu

Aralarında Netflix, Blu TV ve Puhu TV gibi IPTV'lerin bulunduğu 600'ü üzerinde kuruluş RTÜK'e lisans için başvurdu.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun; radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayınların internetortamından sunumu hakkında yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.
Böylece RTÜK, internet ortamından yayın yapan dizi ve film gibi medya kuruluşlarını denetleyebilecek.
Yönetmeliğin ardından 600'ü üzerinde kuruluş da RTÜK'e lisans için başvuruda bulundu.
Radyo, Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların internet ortamından sunumuna ilişkin Netflix, Blu TV, Puhu TV, Turkcell, Digiturk, Tivibu gibi sektörde etkili yayıncıların da aralarında bulunduğu 600'ün üzerinde kuruluştan lisans ve izin başvurusu aldık. Hayırlı olsun." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı Hüseyin İmir, Suriye saldırılarına yönelik, "Siyonist terör rejiminin fiili işgale dönüşen bu saldırgan politikalarına karşı bölge ülkeleri sessiz kalmamalı.” dedi.
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Bursa'da bir imam hatip ortaokulundan 39 öğrencinin LGS’de 500 tam puan aldığı iddialarını yalanlayarak, kent genelindeki 20 öğrenciden sadece ikisinin imam hatipli olduğunu bildirdi.
FETÖ'nün 9 yıl önceki darbe girişimi sırasında okunarak Müslümanlara büyük moral kaynağı olan selalar, saat 00.13 itibarıyla Türkiye genelindeki 90 bin camide aynı anda yeniden okundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Anma Programı’nda yaptığı konuşmada, “FETÖ ile mücadelemiz hız kesmeden, aynı kararlılıkla devam edecek. Burada toprağa düşen kahramanların kanını asla yerde bırakmayacağız. Devletine ihanet edenler, milletine kurşun sıkanlar, ruhunu 1 dolara satan alçaklar bunun bedelini mutlaka ödeyecekler.” dedi.