İskelenin altında kalan mühendise halen ulaşılamadı

Gaziantep'te, Türkiye’nin ikinci en büyük camisinin inşaatında çöken iskelenin altında kalan inşaat mühendisi, aradan geçen 18 saate rağmen halen bulunamadı.
Gaziantep'te inşa edilen Türkiye'nin ikinci en büyük camisinin inşaatında çöken iskelenin altında kalan inşaat mühendisini arama çalışmaları 18 saattir aralıksız bir şekilde devam ediyor. Enkaz altında yeri tespit edilmeye çalışılan inşaat mühendisinin yakınlarının da endişeli bekleyişi sürüyor.
Olay, dün Şahinbey ilçesi Karataş Mahallesi'nde inşaat halindeki Akkent Camii'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, henüz bilinmeyen bir nedenle cami inşaatında beton dökmek için kurulan tahta iskele çöktü.
Çöken iskele bu sırada ölçü almak için inşaata giren inşaat mühendisi Korkut Küçükcan’ın (37) üzerine düştü. Çökme esnasında ise çevrede büyük bir gürültü ve toz bulutu oluştu. Haber verilmesi üzerine bölgeye çok sayıda UMKE, AFAD, itfaiye, sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, bölgede arama kurtarma çalışmaları başlattı.
Ekipler ve belediye işçilerinden oluşan 100 kişilik ekip, çöken iskelenin altında kalan Küçükcan'ı aramak için çalışma başlattı. Dün Saat 15.30’da başlatılan arama kurtarma çalışmaları 18 saattir aralıksız bir şekilde devam ediyor.
Dün geceden bu yana uzun uğraşlar veren ekipler, çöken iskelenin altında kalan Küçükcan'a ulaşmaya çalışıyor. Ahşap iskelenin inşaat alanından çıkarılması için iş makineleri de çalışmalara destek veriyor.
18 saattir süren çalışmaya rağmen Küçükcan'a henüz ulaşılamazken, caminin içerisinde bulunan iskele parçaları ekipler ve iş makineleriyle temizleniyor.
Bölgedeki arama çalışmalarına termal kamera destekli polis özel harekât ekipleri de destek verirken, arama kurtarma köpekleri de bölgede hazır bekletiliyor. Enkaz altında yeri tespit edilmeye çalışılan Küçükcan’ın yakınları ve meslektaşları da endişeli bekleyişini sürdürüyor.
Gaziantep Valisi Davut Gül de bölgeye gelerek yetkililerden bilgi aldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Milli Savunma Bakanlığı, 2022'de girdiği çatışma sonucu hayatını kaybeden bir askerin naaşını arama faaliyetleri kapsamında 19 askerin bir mağarada metan gazından etkilendiğini, 5'inin tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini bildirdi.
İletişim Başkanlığı, yılbaşından itibaren çıkan yangınların yüzde 25’inin sadece son 10 günde meydana geldiğine dikkat çekti.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ""Bütün siyasi varlığımızla Cumhurbaşkanımıza dönük hadsiz bir dil kullananların karşısında duracağımızdan ve bunlara hadlerini hatırlatacağımızdan kimse kuşku duymasın." dedi.
Batman'da akraba iki aile arasında çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Olay sonrası mahallede geniş güvenlik önlemleri alındı.