Mağduriyet yaşatan beton bariyerler kaldırıldı
Batman'da, alt geçit ile hemzemin geçiti bulunmadığı için tren raylarından geçmek zorunda kalan vatandaşların sorununa çözüm olarak yola bariyerler yerleştirilmişti. Mağduriyet yaşatan bariyerler, vatandaşların tepkisi üzerine yoldan kaldırıldı.
Batman'da, alt geçit ile hemzemin geçitleri bulunmadığı için tren raylarından geçmek zorunda kalan Çamlıtepe Mahallesi sakinleri, İLKHA'ya konuşarak, söz konusu durumun kazalara davetiye çıkardığını ve mağdur edildiklerini dile getirdiler. Bunun üzerine yetkililer, tren rayının bulunduğu bölgeye beton bariyerler yerleştirerek mahalle sakinlerinin daha da mağdur olmasına neden olmuştu. Sorunlarına, çözüm yerine çözümsüzlük getirildiğini belirten mahallelilerin tepkisinin ardından yetkililer, beton bariyerleri bulunduğu yerden kaldırdılar.
Beton bariyerlerin kaldırılmasıyla var olan sorunun ortadan kaldırılmadığını söyleyen mahalle sakinleri, yıllardır aynı sorunu yaşadıklarını ifade ederek, bölgede alternatif yol yapılması talebini yinelediler.
"Alt geçit projede olmasına rağmen hayata geçirilmedi"
Çamlıtepe Mahalle Muhtar Adayı Süleyman Uysal, mahallelerinde birçok sorunun olduğunu ifade etti.
Uysal, "Mahallemiz yeni bir mahalle sayılır. 20 bine yakın bir nüfusu var. Demiryolu Mahallemizi ile Belde Mahallesini birbirinden ayırıyor. Mahallemizin en büyük eksiği, rayların yanında araç ve yaya trafiği için alt geçidin olmamasıdır. Bu alt geçit projede olmasına rağmen halen hayata geçirilememiş. Bizler alternatif yolların yapılmasını istiyoruz. Bunun dışında mahallemizde sağlık merkezi yok. Mahalle olarak cami ve taziye evi ihtiyacımız da bulunmakladır. Mahallemizde pazar kurulmadığından dolayı sıkıntı yaşamaktayız. Mahallemizde pazarın kurulması da şarttır." dedi.
"Çözüm yol projesinin hayata geçirilmesidir"
Kalıcı bir çözüm istediklerini vurgulayan mahalle sakinlerinden Şehmus Bayram ise "Belde ile Çamlıtepe Mahalleleri arasındaki tren rayı geçidi 3 gün önce beton bariyerleriyle kapatılmıştı. Yaptığımız girişimler sonucunda valimiz ile belediye başkanımız yardımcı olup gelip beton bariyerleri kaldırdılar. Bu çözüm değildir. Çözüm, tren rayların altında yapılacak yol projesinin hayata geçirilmesidir. Çamlıtepe ile Belde Mahalleleri arasındaki resmi yol bağlantıları bir an önce açılmalıdır. Ayrıca, TPAO Bulvarı'na giden yolun da açılması gerekir. Valimiz ve belediye başkanımızdan ricamız bu soruna el atmalarıdır. Hem araç hem de yaya trafiği için yolların açılması şarttır." ifadelerini kullandı. (Mehmet Sait Çelik – İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mersin Aile Platformu Başkanı Said Yılmaz, cinsel sapkın grupların bütün taarruzunu sosyal ve dijital ortamlarda gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, cinsel sapkınlıkların dijital mecraların yanı sıra sinema, moda, sanat ve spor gibi alanlarda da yer aldığını belirtti.
İzmir’de 1 Eylül’de başlayan yeni av sezonuyla birlikte balık tezgâhlarında hareketlilik yaşanıyor. Sardalya ve hamsinin kilogramı yaklaşık 150 TL’den, palamut ise büyüklüğüne göre 100 ila 150 TL arasında satışa sunuluyor.
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdi.
Diyarbakır-İstanbul seferini yapan yolcu otobüsünün Kuzey Marmara Otoyolu Işıklar Mahallesi'nde sefer halinde bariyere çarpması sonucu çıkan yangında 2 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.