On binlerce Batmanlı düzenledikleri yürüyüşle Heniyye'nin katledilmesini protesto etti

Batman'da bir araya gelen on binlerce kişi, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Henniyye'nin siyonist işgal rejimi tarafından düzenlenen suikast sonucu katledilmesini düzenlenen yürüyüşle protesto etti.
Batman'da İslami sivil toplum kuruluşu öncülüğünde bir araya gelen on binlerce kişi, İran'ın başkenti Tahran'da dün siyonist işgal rejimi tarafından düzenlenen suikast sonucu şehit edilen HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Henniyye için protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.
İsmail Heniyye suikastını ve masum Gazze halkına karşı yapılan katliamı protesto eden öfkeli bir grup, yürüyüş öncesi siyonist işgal rejimine desteğini açıklayan Starbucks şubesine saldırdı. Olayda 3 kişinin ise gözaltına alındığı öğrenildi.
Ardından Batman Park önünde kortej eşliğinde başlayan yürüyüş, Atatürk Parkı önüne kadar sürdü.
Filistin ile Tevhid bayrakları taşıyan ve yürüyüş esnafında sık sık tekbir getiren vatandaşlar yürüyüş boyunca; "Kahrolsun israil, kahrolsun Amerika", "HAMAS'a selam direnişe devam", "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları attı.
Protesto gösterisi burada yapılan basın açıklamasıyla devam etti.
Basın açıklamasında Kur'an'ı Kerim okundu, Filistinli mazlumlar için dualar edildi.
Sivil toplum kuruluşları adına kısa bir konuşma yapan İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Osman Teyfur, İsmail Heniyye'nin şehit edilmesi nedeniyle bugün çok mahzun ve hüzünlü olduklarını söyledi.
"Darbeler bizi yenilgiye uğratmamıştır"
"Çünkü azgın düşman kalbimizi yaraladı" diyen Teyfur, "Ama biz bu darbelere ve dertlere yabancı değiliz. Geçmiş tarihlerde de böyle büyük darbeler bize vurulmuştu. Ama hiçbir darbe bizi yenilgiye uğratmamıştır. Bu darbe ve yaralar bizlerin öfkesini daha da büyütüp, bizleri birbirimize sımsıkı tutunmaya ve zafer yolunu açmıştır. Şehit İsmail Heniyye'den önce de pek çok yiğit lider (Salih Aruri, Fethi Şikaki, Rantisi, Yahya Ayyaş ve Şeyh Ahmet Yasin) Filistin'de şehit olmuştur." ifadelerini kullandı.
"Katliamlar cihat ruhunu büyütüyor"
İslam yolunda mücadele eden liderlerin şehadetlerinin İslami direnişi daha da büyüttüğüne dikkat çeken Teyfur, şöyle devam etti:
"Filistin halkını daha çok hiddetlendirip cihat ruhunu büyütmüştür ve düşmana daha büyük darbelerin vurulmasına vesile olmuştur. Uhud Savaşı'nda Hazreti Hamza gibi büyük bir pehlivanı, Musab bin Ümeyr gibi 70 küsur sahabe şehid olmuştu. Peygamber efendimizin sahabeleri o zamanda çok mahzun ve üzülmüşlerdi. Kalpleri ağrıyordu ve bu büyük darbenin başlarına niye geldiğini söylüyorlardı? Allah Teâlâ Uhud Savaşı'nda yaşanan musibet için bugün bize hitap eder gibi 'Gevşeklik göstermeyin, üzülmeyin; eğer inanmışsanız şüphesiz en üstün olan sizsiniz.' diye buyurmaktadır."
Protesto gösterisi İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Ali Altun hocanın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyanet-Sen, gündüz kuşağı televizyon programlarında artan şiddet, istismar ve çarpık ilişki temalarına karşı 81 ilde eş zamanlı açıklama yaptı. Batman'daki açıklamada, aile yapısının ciddi tehdit altında olduğu belirtilerek, bu yayınların acilen durdurulması çağrısı yapıldı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Türkiye’nin iyi-kötü hiçbir anında; yerli ve milli duruşu ortaya koyamayan bu muhalefete rağmen; milletimizle birlikte hem deprem bölgemizi aslanlar gibi yeniden ayağa kaldıracak; hem de tüm gayretimizle 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız." dedi.
İstanbul Valiliği, izin verilen kutlama alanları dışında yasadışı eylem ve gösteri yapmak isteyen gruplara izin verilmediğini, bu kapsamda 384 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle işçi ve işveren temsilcilerini kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabulde yaptığı konuşmada, “Emeklerini alın teriyle bereketlendiren çalışanlarımızın haklarını korumak bizim hep temel önceliğimiz olmuştur.” dedi.