Sakarya'daki havai fişek fabrikasında patlama: Onlarca yaralı var
Sakarya’nın Hendek ilçesinde, havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi.
Hendek'teki, havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, açıklama yaptı.
Vali Kaldırım: "Can kaybımız yok"
Kaldırım, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Hendek ilçemizde bir fabrikada meydana gelen patlama ile ilgili bütün ekiplerimizin arama, kurtarma ve olaya müdahale çalışmaları yoğun şekilde devam etmektedir. Şu ana kadar intikal eden herhangi bir can kaybı yoktur. 56 yaralımız hastanelere sevkedilmiştir.." ifadelerini kullandı.
Patlamanın saat 11.30 sıralarında gerçekleştiği, Sakarya'nın yanı sıra komşu il Düzce'den de duyulduğu belirtildi.
Patlama sonrası olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, arama kurtarma ekipleri sevk edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, Gazze'de yaşanan insani dramın devam ettiğini belirterek, işgal rejiminin saldırılarının durdurulması ve Filistin halkına yardım ulaştırılması için tüm Müslümanların sorumluluk alması gerektiğini söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük emekli aylığına yapılacak zam oranının 3 Temmuz’da açıklanacak enflasyon verileriyle netleşeceğini duyurdu.
Millî Eğitim Bakanlığı, öğretmen ve MEB personelinin yeşil pasaport başvurularını dijital ortama taşıdı. Yeni sistemle birlikte fiziki evrakla yürütülen başvuru süreci tamamen sona erdi.
Bugün itibarıyla restoran ve kafelerde "şeffaf menü" uygulaması başladı. Yiyeceklerin kalori, besin değeri ve içerik bilgileri artık menülerde, dijital ekranlarda veya QR kodlarla zorunlu olarak yer alacak.