Şeyh Abdülkerim Çevik’in taziyesine insanlar akın etmeye devam ediyor
Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Şeyh Abdülkerim Çevik’in taziyesi üçüncü gününde yoğun bir şekilde devam ediyor.
Bölgenin tanınan ve sevilen kanaat önderlerinde Şeyh Abdülkerim Çevik, iki kişi arasındaki sulhu yaparken, verilen şerî hükme razı olmayan kişinin silahlı saldırısına uğrayarak hayatını kaybetti.
Çevik'in vefat haberini duyan vatandaşlar Türkiye'nin dört bir yanından Güroymak Erentepe Mahallesi Muhammed Hafid Efendi Kur’an kursunda kabul edilen taziyeye akın ediyor.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da Çevik'in taziyesine katılacağı öğrenildi.
Taziyeye katılan Geylani Medresesinin Baş Müderrisi Şeyh Gıyaseddin Geylani, "Bir alimin bu şekil şehid edilmesi nefret edicidir." dedi.
İslam tarihinde benzer olayların ve şehadetlerin yaşandığını hatırlatan Geylani, “Ebu Lü’lü gibi bir münafık Hazreti Ömer’i bu şekil şehid etmişti. Hazreti Osman’ı şehit ettiler. İbn-i Mülcem, Hazreti Ali’yi şehit etti. Hazreti Hüseyni şehit ettiler. Bu olay bütün Müslümanlara ders olsun. Allah, şehid düşen Müslümanların feyz ve bereketlerini üstümüze yağdırsın. Bizleri de onların şefaatine nail eylesin. Allah böyle musibetleri üstümüzden kaldırsın.” (Şükrü Tontaş, Ömer Adıgüzel-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyarbakır-İstanbul seferini yapan yolcu otobüsünün Kuzey Marmara Otoyolu Işıklar Mahallesi'nde sefer halinde bariyere çarpması sonucu çıkan yangında 2 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.
Karapınar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasında resmi plaka bedeli dışında 150 TL ek ücret alındığı iddiasıyla açılan davada, iki sanık hakkında görevi kötüye kullanma suçundan 5 ay hapis cezası verildi.
Konya’da yerli gazlı içeceklerin satışını yapan Cafer İrkin, boykot edilen ürünlerin yerli alternatifinin bulunduğunu belirterek, bu ürünlerin kalite açısından da boykot edilen ürünlerden daha iyi olduğunu belirtti. İlkin, bazı yerli ürünlerin 80-90 yıllık geçmişe sahip olduğunu ve hâlâ üretiminin sürdüğünü söyledi.
Okul ve üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala artan trafik yoğunluğuna dikkat çeken sürücü kursu işletmecisi ve uzman sürüş eğitmeni İlhan Taşkın, sürücülerin özellikle yoğun saatlerde trafiğe çıkmamaları, yolculuklarını önceden planlamaları, dinlenerek araç kullanmaları ve araç bakımlarını ihmal etmemeleri gerektiğini söyledi.