Tefeci operasyonunda 5 tutuklama
Gaziantep'te tefecilik yaptıkları iddiasıyla düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 9 şüpheliden 5'i tutuklandı.
Gaziantep'te tefecilik yaptıkları iddiasıyla 15 adrese düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 9 şüpheliden 5'i tutuklanarak cezaevine konuldu.
Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kent merkezinde tefecilik yaptıkları ileri sürülen kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldığı belirtildi.
Çalışma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 9 şüpheli, ev ve iş yerlerine düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı. Ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise mağdurlara ait olduğu tespit edilen çok sayıda tapu, senet ve evrak ele geçirildi.
Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konulurken, diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Filistin Konvoyu Türkiye Delegasyonu, Gazze ablukasını kırmak için temmuz ayı sonlarında Fransa'dan kara yoluyla hareket edileceğini duyurdu.
Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, Gazze'de 1000 günü aşkın süredir devam eden insani krize dikkat çekerek, boykot bilincinin zayıflamaması ve insani yardımların kesintisiz ulaştırılması için uluslararası topluma çağrıda bulundu.
Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aziz Aktan, 6 Temmuz Pazartesi günü başlayacak 2026 yılı yaz Kur'an kursları dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm velileri çocuklarını kurslara yönlendirmeye ve eğitim sürecine aktif şekilde destek vermeye davet etti.
Danıştay, itiraz edilerek yargıya taşınan trafik cezalarının kesinleşmeden tahsil edilemeyeceğine hükmetti. Resmî Gazete'de yayımlanan kararda, dava devam ederken düzenlenen ödeme emrinin hukuka aykırı olduğu belirtildi.