Umut Kervanı Vakfı Van deprem bölgesinde
İran’ın Khoy kentinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından, Umut Kervanı Vakfı tarafından ilk yardımlar deprem bölgesine ulaştırıldı.
Başkale ilçesine bağlı Özpınar, Kaşkol, Güvendik, Gelenler köylerinde meydana gelen depremin yaralarını sarmak için Umut Kervanı Vakfı deprem bölgesinde çalışmalara başladı.
Deprem bölgesine ilk yardımları ulaştırdıklarını belirten Umut Kervanı Vakfı Van Temsilcisi Sabri Yıldırım, tespit çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Bin kişilik sıcak yemek dağıtımına başladıklarını dile getiren Yıldırım, “Depremi duyar duymaz bir ekip ile bölgeye hareket ettik. İlk önce Özpınar köyüne geldik. En çok hasarın olduğu ve 8 vatandaşımızın hayatını kaybettiği köydür. Bizler ilk önce gıda kolileri ve battaniyeleri beraberimizde getirdik. Köyde tespit çalışmalarımızı tamamladık. Bin kişilik sıcak yemek dağıtımını yapacağız. Isınma, barınma noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Hasarın meydana geldiği diğer köylerimize ulaşım sağlanamadığı için tespit çalışmaları yapamadık. O köylerimize de en kısa sürede ulaşmaya çalışıyoruz.” dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mersin Aile Platformu Başkanı Said Yılmaz, cinsel sapkın grupların bütün taarruzunu sosyal ve dijital ortamlarda gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, cinsel sapkınlıkların dijital mecraların yanı sıra sinema, moda, sanat ve spor gibi alanlarda da yer aldığını belirtti.
İzmir’de 1 Eylül’de başlayan yeni av sezonuyla birlikte balık tezgâhlarında hareketlilik yaşanıyor. Sardalya ve hamsinin kilogramı yaklaşık 150 TL’den, palamut ise büyüklüğüne göre 100 ila 150 TL arasında satışa sunuluyor.
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdi.
Diyarbakır-İstanbul seferini yapan yolcu otobüsünün Kuzey Marmara Otoyolu Işıklar Mahallesi'nde sefer halinde bariyere çarpması sonucu çıkan yangında 2 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.