YETİM DER’den ‘Bir Yetimi de Sen Okut Kampanyası’
YETİM DER 19 Eylül’de okulların açılması nedeniyle yetim, öksüz ve mağdur olan çocukların eğitim ihtiyaçlarının desteklenmesi için "Bir Yetimi de Sen Okut" kampanyası başlattı.
YETİM DER 19 Eylül'de okulların açılması nedeniyle yetim, öksüz ve mağdur olan çocukların eğitim ihtiyaçlarının desteklenmesi için "Bir Yetimi De Sen Okut" projesi kapsamında bir kampanya başlattığını belirtti
Toplumda çocuk ve gençleri ifsad etme, cahil ve eğitimden yoksun bırakma, kötü emellere alet etme gibi hain girişimlerin olduğuna dikkat çeken Yetim Der Genel Başkanı Fikri Karavil, toplumsal huzur ve selameti tesis etmenin tüm insanlığın görevi olduğunu söyledi.
"Aksi takdirde başıboş bırakılan sokak çocukları gün gelir toplumun başına bela olmakla kalmaz, ateş sadece bacayı değil, paçalarımıza kadar sirayet eder." diyen Karavil, o gün gelip iş işten geçmeden toplumun öncüleri olanlar bunun önüne geçmesi gerektiğini söyledi.
Geleceğin büyükleri, öncüleri ve belki de yöneticileri olacak olan çocuk ve gençlere sahip çıkılması gerektiğini belirten Karavil, "Bu çocuklara sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bu vesileyle eğitim neferlerinin maddi ve manevi kimi ihtiyaçlarının temini için "Yetim Çocuklarımıza Eğitim Desteği" kampanyamızı başlatmış bulunmaktayız. Bu kapsamda kardeşlerimize defter, kalem, çanta, v.s. şeklinde destek sağlanacaktır.
Karavil, 18 Ağustos'ta startını verdikleri ve içerisinde sadece kırtasiye malzemelerinin olduğu kampanyada elde edilecek okul malzemelerinin 5-9 Eylül tarihleri arasında öğrencilere dağıtılacağın belirterek, bir öğrencinin defter çanta kalem silgi gibi okul ihtiyacının yaklaşık 40-50 TL tutarında olduğunu sözlerine ekledi.
Karavil son olarak, geleceği inşa edilmesi adına tüm halkı bu kampanyaya destek vermeye davet ettiğini ve maddi ve manevi yönden tüm kardeşlerinin katkılarını bekledikleri söyledi. (Yunus Sırat -İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2025 TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Millî Uzay Programımızla, Ulusal ve Uluslararası Lider Araştırmacılar Programımızla farklı düzeylerdeki burs, staj, eğitim ve atölye programlarımızla öğrenen, öğreten, üreten ve ülkemize katkı vermek isteyen tüm gençlerimizin yanında oluyoruz” dedi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Kenan Çaplık, üç ayların manevi iklimine girildiğini belirterek, Müslümanların bu dönemi ibadet, tövbe ve yardımlaşma ile değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.
Mart ayı, işgalci siyonistlerin Gazze'de ateşkesi bozarak başlattığı ve binin üzerinde şehide yol açan şiddetli saldırılarla, Ramazan'ın başlangıcı ve Türkmenistan'dan gelen doğal gazın Türkiye'ye ulaşması gibi gelişmelere sahne oldu. İç politikada ise HÜDA PAR'ın eğitim eleştirileri ve Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması öne çıktı.
HÜDA PAR Aile Başkanlığı tarafından Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde düzenlenen "Son Kale Aile" konulu konferans, yoğun katılımla gerçekleştirildi.