Erkeğin ipek giymesi caiz midir?

Fetva Kurulu, altın ve ipeğin erkeklere haram, kadınlara helal kılındığını belirtti.
İTTİHADUL ULEMA Fetva Kurulu, "Erkeğin ipek giymesi caiz midir?" sorusuna yanıt verdi.
Fetvada, şu ifadelere yer verildi.
"Altın ve ipek, erkeklere haram kadınlara helal kılınmıştır. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm), bir defasında ipekten imal edilmiş bir kumaşı sağına, bir parça altını da sol tarafına bıraktıktan sonra bunlara işaret ederek 'İşte bu ikisi ümmetimin erkeklerine haramdır.' dedi (Ebu Dâvud, Libâs 14, No: 4057).
Konuyla ilgili varid olan hadislere binaen her dört mezhebe göre erkeklerin ipekten oluşan elbiseleri giymesi ve ipeği sergi/yaygı olarak kullanması haramdır. Huzeyfe (radiyallahu anh) şöyle der: Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) bizim, altın ve gümüş kaptan yiyip içmemizi, ipek giymemizi ve ipek sergi üzerinde oturmamızı yasakladı ve şöyle buyurdu: 'Bunlar dünyada onlar (kâfirler) için, ahirette ise bizim içindir (Buhârî, Libâs 27, No: 5837; Müslim, Libâs 3, No: 2066).'
Giysinin yarısından fazlası helal olan diğer kumaşlardan dokunduğu taktirde geriye kalan kısmının ipek olmasında bir sakınca yoktur. Aynı şekilde normal kumaşların kaşıntı ve uyuz yaptığı durumlarda ipek elbise giyilebilir (Zuhaylî, Mevsûatü'l-Fıkhi'l-İslâmî III, 553-544)." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, 30 Haziran’da başlayan yaz Kur’an kurslarının tüm coşkusuyla devam ettiğini belirterek, çocukların iyi yetişmesinde ve Kur’an ile Peygamber sevgisi kazanmasında bu kursların büyük önem taşıdığını vurguladı.
Gaziantep Şahinbey Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Yatılı Yaz Kuran Kursu Kampı coşkulu bir şekilde devam ediyor.
Batman'da camiler, yaz Kur’an kursları çocuk sesleriyle şenlendi. 357 noktada başlatılan eğitimlerde, Kur'an-ı Kerim, Hazret-i Muhammed’in hayatı, temel dini bilgiler ve güzel ahlak öğretiliyor.
Her yıl Muharrem ayının onuncu gününde idrak edilen Aşura gününde tutulan oruç, semavi dinlerde de var olan ve günahların bağışlanması için fırsat bilinen ibadetlerden biridir.