Erkeğin ipek giymesi caiz midir?

Fetva Kurulu, altın ve ipeğin erkeklere haram, kadınlara helal kılındığını belirtti.
İTTİHADUL ULEMA Fetva Kurulu, "Erkeğin ipek giymesi caiz midir?" sorusuna yanıt verdi.
Fetvada, şu ifadelere yer verildi.
"Altın ve ipek, erkeklere haram kadınlara helal kılınmıştır. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm), bir defasında ipekten imal edilmiş bir kumaşı sağına, bir parça altını da sol tarafına bıraktıktan sonra bunlara işaret ederek 'İşte bu ikisi ümmetimin erkeklerine haramdır.' dedi (Ebu Dâvud, Libâs 14, No: 4057).
Konuyla ilgili varid olan hadislere binaen her dört mezhebe göre erkeklerin ipekten oluşan elbiseleri giymesi ve ipeği sergi/yaygı olarak kullanması haramdır. Huzeyfe (radiyallahu anh) şöyle der: Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) bizim, altın ve gümüş kaptan yiyip içmemizi, ipek giymemizi ve ipek sergi üzerinde oturmamızı yasakladı ve şöyle buyurdu: 'Bunlar dünyada onlar (kâfirler) için, ahirette ise bizim içindir (Buhârî, Libâs 27, No: 5837; Müslim, Libâs 3, No: 2066).'
Giysinin yarısından fazlası helal olan diğer kumaşlardan dokunduğu taktirde geriye kalan kısmının ipek olmasında bir sakınca yoktur. Aynı şekilde normal kumaşların kaşıntı ve uyuz yaptığı durumlarda ipek elbise giyilebilir (Zuhaylî, Mevsûatü'l-Fıkhi'l-İslâmî III, 553-544)." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mersin'in Anamur ilçesinde, Kur'an-ı Kerim ile tanışan 4-6 yaş grubu öğrenciler için anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.
Dünya Kur’an-ı Kerim okuma yarışmalarında birincilikler elde eden hafızlar, Diyarbakır Ulu Camii’nde düzenlenen “Kur’an Ziyafeti” programında gönülleri mest etti.
Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonunda, Batman İl Müftülüğü tarafından düzenlenen "Kur’an Ziyafeti" programında, dünya birincisi hafızlar okudukları Kur’an tilavetleriyle gönülleri mest etti.
Diyanet İşleri Başkanlığı, bu haftaki hutbede, nefsi ve nesli ifsat eden büyük günahlardan biri olan zinanın toplumsal tahribatına vurgu yaptı.