Erkeğin ipek giymesi caiz midir?

Fetva Kurulu, altın ve ipeğin erkeklere haram, kadınlara helal kılındığını belirtti.
İTTİHADUL ULEMA Fetva Kurulu, "Erkeğin ipek giymesi caiz midir?" sorusuna yanıt verdi.
Fetvada, şu ifadelere yer verildi.
"Altın ve ipek, erkeklere haram kadınlara helal kılınmıştır. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm), bir defasında ipekten imal edilmiş bir kumaşı sağına, bir parça altını da sol tarafına bıraktıktan sonra bunlara işaret ederek 'İşte bu ikisi ümmetimin erkeklerine haramdır.' dedi (Ebu Dâvud, Libâs 14, No: 4057).
Konuyla ilgili varid olan hadislere binaen her dört mezhebe göre erkeklerin ipekten oluşan elbiseleri giymesi ve ipeği sergi/yaygı olarak kullanması haramdır. Huzeyfe (radiyallahu anh) şöyle der: Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) bizim, altın ve gümüş kaptan yiyip içmemizi, ipek giymemizi ve ipek sergi üzerinde oturmamızı yasakladı ve şöyle buyurdu: 'Bunlar dünyada onlar (kâfirler) için, ahirette ise bizim içindir (Buhârî, Libâs 27, No: 5837; Müslim, Libâs 3, No: 2066).'
Giysinin yarısından fazlası helal olan diğer kumaşlardan dokunduğu taktirde geriye kalan kısmının ipek olmasında bir sakınca yoktur. Aynı şekilde normal kumaşların kaşıntı ve uyuz yaptığı durumlarda ipek elbise giyilebilir (Zuhaylî, Mevsûatü'l-Fıkhi'l-İslâmî III, 553-544)." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Alimler Buluşmasında konuşan Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, “Aileyle ilgili sorunların temelinde çelişki yatıyor, tutarsızlık yatıyor. Peki tutarsızlığı olmayan, çelişkisi olmayan tek kaynak, tek düşünce, tek sistem, tutarlı olan tek kaynak Kur'an'ı Kerim.” dedi.
Alimler Buluşmasında konuşan HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, Gazze'deki direnişin tamamıyla Allah'ın yardımı ve inayetiyle olduğunu vurguladı.
Alimler Buluşmasında konuşan Prof. Dr. Vechi Sönmez, “İnsanlık tarihinin en önemli kurumu olan sosyalleşmenin, ahlaki değerlere bağlılığın ve toplumun düzenini sağlayan en ciddi kurum olan aileyi tahrip etme elbette ki siyonist düşüncelerin, İslam düşmanlarının yegâne prensibi haline gelmiştir.” dedi.
Alimler Buluşmasında konuşan Irak Kürdistan’ından Dr. İmad Guwani, İslam ümmetinin oldukça çetin ve son derece hassas bir dönemde geçtiğine dikkat çekerek, Müslümanlara düşen sorumluluklara vurgu yaptı.